Tuniakový nákyp
Info:
Úvod:
Nízkokalorický a chutný nákyp z tuniaka, ryže, syra a zeleniny, ktorý si vás získa svojou ľahkosťou! Čo viac dodať? 😉
Suroviny:
Postup:
Ryžu som si uvarila podľa návodu. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a chvíľku opiekla. Potom som pridala nastrúhanú cukinu, papriku nakrájanú na kocky, hríby nakrájané na plátky, dochutila čiernym korením, soľou a udusila domäkka. Potom som plameň vypla a pridala kúsky tuniaka, ryžu a nasekanú bazalku.
Vedľa v miske som si vymiešala vajcia, nastrúhanú mozzarelu, žervé syr (poprípade môžete dochutiť ešte korením či inými bylinkami alebo soľou).
Zapekaciu misku (27×17 cm) som si vyložila papierom na pečenie a rúru predhriala na 200 stupňov.
Na dno zapekacej misky som mierne popritláčala ryžovú zmes s tuniakom a na vrch vyliala rozšľahané vajíčka.
Zapekala som 30-35 minút.
Dobrú chuť.