Tuniakový nákyp
Výživové Hodnoty:
6 porcií / ks
60 minút
1 porcia obsahuje:
202 kcal
6 g sacharidov
12 g tuku
14 g bielkovín
Popis:
Nízkokalorický a chutný nákyp z tuniaka, ryže, syra a zeleniny, ktorý si vás získa svojou ľahkosťou! Čo viac dodať? ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
-
-
čerstvá bazalka
1/2
šálky
jazmínová ryža
4
ks
vajce
1
ks
cesnak (strúčik)
1/2
ks
nastrúhaná cukina
-
-
olivový olej
150
g
cream cheese 5%
150
g
tuniak vo vlastnej šťave
1/2
ks
červená cibuľa nakrájaná najemno
1
ks
zelená paprika nakrájaná na kocky
125
g
nakrájané šampiňóny
100
g
nastrúhaná mozzarella
Postup:
Ryžu som si uvarila podľa návodu. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a chvíľku opiekla. Potom som pridala nastrúhanú cukinu, papriku nakrájanú na kocky, hríby nakrájané na plátky, dochutila čiernym korením, soľou a udusila domäkka. Potom som plameň vypla a pridala kúsky tuniaka, ryžu a nasekanú bazalku.
Vedľa v miske som si vymiešala vajcia, nastrúhanú mozzarelu, žervé syr (poprípade môžete dochutiť ešte korením či inými bylinkami alebo soľou).
Zapekaciu misku (27×17 cm) som si vyložila papierom na pečenie a rúru predhriala na 200 stupňov.
Na dno zapekacej misky som mierne popritláčala ryžovú zmes s tuniakom a na vrch vyliala rozšľahané vajíčka.
Zapekala som 30-35 minút.
Dobrú chuť.