Krehké hovädzie kúsky s viedenskou knedľou
Info:
Úvod:
Výdatné, chutné a krehké kúsky hovädzieho mäska plné zeleniny a bielkovín podávané so zdravšou verziou viedenskej knedle. Pochutnáte si vy, celá vaša rodina a chlapi taktiež neodmietnu, ba naopak! 😉
Suroviny:
Postup:
Hovädzie mäso- Cibuľu som si nakrájala najemno, červenú papriku na tenké pásiky, hríby na plátky, cukinu na kocky a hovädze mäso taktiež. Vo väčšom hrnci som si rozohriala olivový olej pridala cibuľu, hovädzie mäso nakrájané na kocky a zľahka opiekla. Následne som pridala všetku zeleninu, zaliala vývarom a dochutila rozpučeným cesnakom, paradajkovým pretlakom, koreninami a bylinkami (tie použite podľa chuti). Mäso so zeleninou som varila cca 2 hodiny za občasného premiešania (alebo dokiaľ mäso nebolo mäkké a zmes nezhustla).
Viedenská knedľa- Celozrnné žemle som si nakrájala na menšie kocky a premiestnila do misky. Na panvici som si rozpustila maslo ghee a cibuľu nakrájanú najmeno opiekla do zlata a pridala do misky k žemlám. Potom som všetky suroviny zmiešala rukou v miske.
Ruky som si namočila do vlažnej vody a zo zmesi vytvarovala 6 guliek, ktoré som následne obalila zľahka ešte v celozrnnej múke. Knedle som zvolna varila vo vriacej mierne osolenej vode cca 10 minút a vybrala na tanier.
Dobrú chuť.