Krehké hovädzie kúsky s viedenskou knedľou

Info:

4 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 145 minút
Príprava spolu: 150 minút
1 porcia (2 ks knedle+150 ml omáčky) obsahuje:
489 kcal
Sacharidy: 49 g
Tuky: 16 g
Bielkoviny: 36 g

Úvod:

Výdatné, chutné a krehké kúsky hovädzieho mäska plné zeleniny a bielkovín podávané so zdravšou verziou viedenskej knedle. Pochutnáte si vy, celá vaša rodina a chlapi taktiež neodmietnu, ba naopak! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Hovädzie mäso:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● sušené oregano - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 3 ks -
● mleté chilli - - - -
● malá cukina - 1 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● paradajkový pretlak - 3 PL -
● mletá červená paprika - - - -
● červená paprika - 1 ks -
● bobkový list - - - -
● hovädzie mäso chudé - 400 g -
● nakrájané šampiňóny - 150 g -
● hovädzí vývar - 1 a 1/2 šálky -
Viedenská knedľa (6 ks):
● soľ - - - -
● vajce - 2 ks -
● maslo ghee - 1 PL -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1/2 ks -
● celozrnná žemľa - 5 ks -
● nasekaná čerstvá petržlenová vňať - - - -
● mlieko 1,5 % - 120 ml -

Postup:

Hovädzie mäso- Cibuľu som si nakrájala najemno, červenú papriku na tenké pásiky, hríby na plátky, cukinu na kocky a hovädze mäso taktiež. Vo väčšom hrnci som si rozohriala olivový olej pridala cibuľu, hovädzie mäso nakrájané na kocky a zľahka opiekla. Následne som pridala všetku zeleninu, zaliala vývarom a dochutila rozpučeným cesnakom, paradajkovým pretlakom, koreninami a bylinkami (tie použite podľa chuti). Mäso so zeleninou som varila cca 2 hodiny za občasného premiešania (alebo dokiaľ mäso nebolo mäkké a zmes nezhustla).

Viedenská knedľa- Celozrnné žemle som si nakrájala na menšie kocky a premiestnila do misky. Na panvici som si rozpustila maslo ghee a cibuľu nakrájanú najmeno opiekla do zlata a pridala do misky k žemlám. Potom som všetky suroviny zmiešala rukou v miske.

Ruky som si namočila do vlažnej vody a zo zmesi vytvarovala 6 guliek, ktoré som následne obalila zľahka ešte v celozrnnej múke. Knedle som zvolna varila vo vriacej mierne osolenej vode cca 10 minút a vybrala na tanier.

Dobrú chuť.