0658. 100% domáce hovädzie hamburgery_04

Domáce hovädzie hamburgery

Výživové Hodnoty:

8 porcií / ks
90 minút
1 porcia (1 žemľa + 1 hovädzie mäso + 1 PL dressingu) obsahuje:
338 kcal
29 g sacharidov
7 g tuku
29 g bielkovín

Popis:

Letný čas pre mňa znamená čas grilovania a užívanie si dobrého jedla s priateľmi na záhrade. :) A čo padne lepšie, ako keď ich prekvapíte so zdravými domácimi hamburgermi z hovädzieho mäsa a domácimi špaldovými žemľami? Jedna báseň! Zdĺhavej prípravy sa nemusíte báť. My máme pre vás recept, ktorý sa vám bude páčiť a vykúzlite kulinársky zážitok. ;) Hamburgerové žemle nebudú potrebovať hodiny kysnutia a mäso bude zmiešané mihnutím oka. Bude to zábava a všetci budú mať spokojné brušká! :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Hovädzie mäso:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
- - sušená bazalka
- - sušené oregano
1 ks vajce
3 ks cesnak (strúčik)
- - mleté chilli
1 PL paradajkový pretlak
- - mletá červená paprika
1 ks červená cibuľa nakrájaná najemno
500 g mleté hovädzie mäso chudé

Hamburgerové žemle:

1 PL trstinový cukor
- - +sezamové semienka na posypanie
1 ks vajce
1 ČL soľ
500 g špaldová múka hladká
300 ml mlieko 1,5 %
80 g zmäknuté maslo ghee
7 g sušené droždie

Bylinkový dressing:

- - soľ
- - čerstvá bazalka
1/2 šálky 0% grécky jogurt
1 ks cesnak (strúčik)
- - šťava z 1/2 citróna
1 PL červená cibuľa nakrájaná najemno
- - čerstvá pažítka
- - čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Hamburgerové žemle- Múku so soľou som si preosiala cez sitko do misy. V malom hrnci som si zohriala mlieko (nevariť) pridala sušené droždie, trstinový cukor a miešala, dokiaľ sa droždie nerozpustilo. K múke som pridala vajce, rozpustené maslo ghee, pripravený kvások a vypracovala nelepivé tuhšie cesto (miesila som cca 5 minút). Cesto som rozdelila na 8 guliek, z každej guľky som vytvorila menšiu okrúhlu žemličku a priemiestnila ich na plech vyloženým papierom na pečenie. Zakryté som nechala kysnúť ešte 15 minút. Nakoniec som ich potrela rozšľahaným vajíčkom a posypala sezamovými semienkami. Piekla som 15-20 minút v predohriatej rúre na 200 stupňov (počas pečenia neotvárajte rúru).

Hovädze mäso- Jednoducho všetky suroviny som zmiešala spolu v miske a dala bokom (odporúčam si mäso pripraviť deň vopred, množstvo korenín použite podľa vlastnej chuti). Zo zmesi som si vytvarovala okrúhle, stredne hrubé fašírky a z každej strany ugrilovala dozlatista (z každej strany cca 4-5 minút).

Bylinkový dressing- Čerstvé bylinky som si nasekala najemno a zmiešala s ostatnými surovinami.

Servírujeme s listovým šalátom.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky