Domáce hovädzie hamburgery

Info:

8 porcií
Predpríprava: 30 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 90 minút
1 porcia (1 žemľa + 1 hovädzie mäso + 1 PL dressingu) obsahuje:
338 kcal
Sacharidy: 29 g
Tuky: 7 g
Bielkoviny: 29 g

Úvod:

Letný čas pre mňa znamená čas grilovania a užívanie si dobrého jedla s priateľmi na záhrade. 🙂 A čo padne lepšie, ako keď ich prekvapíte so zdravými domácimi hamburgermi z hovädzieho mäsa a domácimi špaldovými žemľami? Jedna báseň!
Zdĺhavej prípravy sa nemusíte báť. My máme pre vás recept, ktorý sa vám bude páčiť a vykúzlite kulinársky zážitok. 😉 Hamburgerové žemle nebudú potrebovať hodiny kysnutia a mäso bude zmiešané mihnutím oka.
Bude to zábava a všetci budú mať spokojné brušká! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
- - - sušená bazalka
- - - sušené oregano
1 ks - vajce
3 ks - cesnak (strúčik)
- - - mleté chilli
1 PL - paradajkový pretlak
- - - mletá červená paprika
1 ks - červená cibuľa nakrájaná najemno
500 g - mleté hovädzie mäso chudé
1 PL - trstinový cukor
- - - +sezamové semienka na posypanie
1 ks - vajce
1 ČL - soľ
500 g - špaldová múka hladká
300 ml - mlieko 1,5 %
80 g - zmäknuté maslo ghee
7 g - sušené droždie
- - - soľ
- - - čerstvá bazalka
1/2 šálky - 0% grécky jogurt
1 ks - cesnak (strúčik)
- - - šťava z 1/2 citróna
1 PL - červená cibuľa nakrájaná najemno
- - - čerstvá pažítka
- - - čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Hamburgerové žemle- Múku so soľou som si preosiala cez sitko do misy. V malom hrnci som si zohriala mlieko (nevariť) pridala sušené droždie, trstinový cukor a miešala, dokiaľ sa droždie nerozpustilo. K múke som pridala vajce, rozpustené maslo ghee, pripravený kvások a vypracovala nelepivé tuhšie cesto (miesila som cca 5 minút). Cesto som rozdelila na 8 guliek, z každej guľky som vytvorila menšiu okrúhlu žemličku a priemiestnila ich na plech vyloženým papierom na pečenie. Zakryté som nechala kysnúť ešte 15 minút. Nakoniec som ich potrela rozšľahaným vajíčkom a posypala sezamovými semienkami. Piekla som 15-20 minút v predohriatej rúre na 200 stupňov (počas pečenia neotvárajte rúru).

Hovädze mäso- Jednoducho všetky suroviny som zmiešala spolu v miske a dala bokom (odporúčam si mäso pripraviť deň vopred, množstvo korenín použite podľa vlastnej chuti). Zo zmesi som si vytvarovala okrúhle, stredne hrubé fašírky a z každej strany ugrilovala dozlatista (z každej strany cca 4-5 minút).

Bylinkový dressing- Čerstvé bylinky som si nasekala najemno a zmiešala s ostatnými surovinami.

Servírujeme s listovým šalátom.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy