Pečené ryžové guľky s pestom a špenátom
Výživové Hodnoty:
10 porcií / ks
35 minút
1 ks (50g) obsahuje:
80 kcal
8 g sacharidov
3.50 g tuku
4.40 g bielkovín
Popis:
Chrumkavé mini ryžové guľky plnené bazalkovým pestom, čerstvým špenátom a mozzarelou, zľahka obalené v celozrnnej strúhanke upečené dozlatista! ;)Skvelé párty jedlo, predjedlo, alebo ideálny recept do vášho "lunch boxu" na cestu. ;) Som si istá, že si ich zamilujete.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
3
PL
strúhaný parmezán
1
ks
vaječný bielok
1/3
šálky
nastrúhaná mozzarella light
1/3
šálky
čerstvý baby špenát
1/2
šálky
celozrnná strúhanka
1
šálka
uvarená ryža podľa chuti
3
PL
bazalkové pesto
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. V miske som si zmiešala ryžu, čerstvý špenát nakrájaný najemno, mozzarellu, parmezán, pesto, vaječené bielko a jemne dochutila soľou a čiernym korením.
Zo zmesi som si vždy odobrala polievkovú lyžicu a v rukách vytvarovala guľky. Guľky som následne obalila v celozrnnej strúhanke a dala zapiecť na 20 minút dozlatista. 10 minút z jednej strany a 10 minút z druhej strany.
Podávame s obľúbenou omáčkou, najlepšie s paradajkovou. 🙂
Dobrú chuť.