Pečené ryžové guľky s pestom a špenátom
Info:
Úvod:
Chrumkavé mini ryžové guľky plnené bazalkovým pestom, čerstvým špenátom a mozzarelou, zľahka obalené v celozrnnej strúhanke upečené dozlatista! 😉
Skvelé párty jedlo, predjedlo, alebo ideálny recept do vášho “lunch boxu” na cestu. 😉 Som si istá, že si ich zamilujete.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. V miske som si zmiešala ryžu, čerstvý špenát nakrájaný najemno, mozzarellu, parmezán, pesto, vaječené bielko a jemne dochutila soľou a čiernym korením.
Zo zmesi som si vždy odobrala polievkovú lyžicu a v rukách vytvarovala guľky. Guľky som následne obalila v celozrnnej strúhanke a dala zapiecť na 20 minút dozlatista. 10 minút z jednej strany a 10 minút z druhej strany.
Podávame s obľúbenou omáčkou, najlepšie s paradajkovou. 🙂
Dobrú chuť.