Pohánkový nákyp s mangom a pekanovými orechami
Info:
Úvod:
Predstavujeme vám luxusný a zároveň bezkonkurenčný nákyp z pohánky s exotickým mangom preliaty kokosovým mliekom. A viete v čom je ešte taký super? Je absolútne bez lepku a bez laktózy! 🙂
Tak čo, prehovoril vás?
Suroviny:
Postup:
Pohánku som si namočila na 1 hodinu do vody a vodu zliala preč. V hrnci som si priviedla kokosové mlieko k varu (použite redšie kokosové mlieko s menším množstvom tuku, ktoré predávajú v krabici, nie to smotanové v plechovke) a pridala premytú pohánku. Pohánku som za stáleho miešania varila cca 5 minút, plameň vypla, zakryla ju pokrievkou a nechala 15 minút ešte odpočívať, aby vsiakla tekutinu. Zatiaľ som si z bielok a štipky soli vyšľahala tuhý sneh. V ďalšej miske som si vyšľahala metličkami žĺtka, rozpučený banán, agáve sirup, vnútro z vanilkového lusku a kokosový olej dopenista.
Do žĺtkovej zmesi som primiešala pohánku, nakrájané mango, dochutila škoricou a zľahka premiešala sneh z bielkov. Zmes som vyliala do vymazanej formy (22×22 cm), vrch posypala posekanými pekanovými orechami a piekla 30 minút pri 200 stupňoch.
Podávame s čerstvým mangom preliate kokosovou smotanou.
Dobrú chuť.