Pohánkový nákyp s mangom a pekanovými orechami

Pohánkový nákyp s mangom a pekanovými orechami

Výživové Hodnoty:

6 porcií / ks
55 minút
1 porcia (200g) obsahuje:
359 kcal
47 g sacharidov
12 g tuku
10 g bielkovín

Popis:

Predstavujeme vám luxusný a zároveň bezkonkurenčný nákyp z pohánky s exotickým mangom preliaty kokosovým mliekom. A viete v čom je ešte taký super? Je absolútne bez lepku a bez laktózy! :) Tak čo, prehovoril vás?
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

štipka - soľ
1 ks banán
1 ČL mletá škorica
1 PL kokosový olej
3 ks vaječný bielok
3 ks žĺtok
2-3 PL agáve sirup
400 ml kokosové mlieko light
350 g čerstvé mango
250 g lúpaná pohánka
1 ks vanilkový lusk
80 g pekanové orechy

Postup:

Pohánku som si namočila na 1 hodinu do vody a vodu zliala preč. V hrnci som si priviedla kokosové mlieko k varu (použite redšie kokosové mlieko s menším množstvom tuku, ktoré predávajú v krabici, nie to smotanové v plechovke) a pridala premytú pohánku. Pohánku som za stáleho miešania varila cca 5 minút, plameň vypla, zakryla ju pokrievkou a nechala 15 minút ešte odpočívať, aby vsiakla tekutinu. Zatiaľ som si z bielok a štipky soli vyšľahala tuhý sneh. V ďalšej miske som si vyšľahala metličkami žĺtka, rozpučený banán, agáve sirup, vnútro z vanilkového lusku a kokosový olej dopenista.
Do žĺtkovej zmesi som primiešala pohánku, nakrájané mango, dochutila škoricou a zľahka premiešala sneh z bielkov. Zmes som vyliala do vymazanej formy (22×22 cm), vrch posypala posekanými pekanovými orechami a piekla 30 minút pri 200 stupňoch.
Podávame s čerstvým mangom preliate kokosovou smotanou.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky