Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi
Vždy sa snažím nasýtiť nielen môj žalúdok, ale aj moje oči. A tu to platí 2x! Milujem farebný tanier plný zdravého jedla. Tá farba! Tá chuť! Tá kombinácia! Nemám slov.…
Ako by sa dal bohatiť a vylepšiť váš klasický svieži šalát? 🙂 No podľa mňa presne s týmito šťavnatými cukinovo-hovädzími guľkami!
Guľky sú jemné, vôbec nie suché, a to vďaka cukine, ktorá ich zvláčňuje. Namiesto cukiny, ak chcete, môžete použiť aj nastrúhanú mrkvu.
Nakoniec ich polejte obľúbeným dressingom a slová su už zbytočné. 😉
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
V miske som si zmiešala všetky suroviny na mäso a dochutila množstvom korenín podľa chuti. Zo zmesi som tvarovala menšie guľky, ktoré som ukaldala na plech vedľa seba.
Piekla som cca 40 minút, dokiaľ guľky neboli z vrchu dozlatista upečené.
Dobrú chuť. 🙂
Vybrané na základe typu jedla.