Pizza cesto z karfiolu
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Vrch pizze:
Postup:
Karfiol som si natrhala na malé kúsky a v kuchynskom robote som ho rozmixovala na jemné kúsky, na tzv. akokeby ryžu. Karfiol som vysypala do hlbokej misky a dala na 8 minút do mikrovlnky (nie som zástanca mikrovlnky, ale raz za čas neuškodí, ak vám to moc prekáža, pripravte si ho na pare :).
Potom som zmäknutý karfol zbavila prebytočnej vody, a to tak, že som ho zabalila do čistej utierky a žmýkala. Potom som karfiol zmiešala so syrom, vajíčkom, roztlačeným cesnakom, oreganom (asi tak 1 ČL). Na plech som si umiestnila papier na pečenie a zmes vysypala do stredu plechu. Pomocou rúk som na plechu modelovala tvar pizze a pekne poutláčala.
Cesto som dala zapiecť na 15 minút. Po 15 minutách som cesto vytiahla a poukladala naň suroviny podľa výberu a chuti. Nakoniec som dochutila trochou soli, korením a ďalej dala zapiecť na 15 minút.
Dobrú chuť! 🙂