Pizza cesto z karfiolu
Info:
Úvod:
Z karfiolu? áno, dobre ste prečítali! 🙂 Ak ste si mysleli, že nikdy nebudete jesť pizzu vo vašej diéte, alebo zdravom stravovaní, mýlili ste sa! Je tu nádej.
V tomto recepte si ukážeme, ako sa robí domáca pizza bez lepku, rafinovaných sacharidov, s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny. Vrch pizze si môžete zvoliť podľa vlatnej chuti, ide hlavne o základ. Znie to príliš dobre, aby to bola pravda? Nie!
…Bláznivé čo? Ja viem. Vyskúšajte, budete prekvapení. Dúfam, že sa vám nápad a recept páči. 😉
Suroviny:
Postup:
Karfiol som si natrhala na malé kúsky a v kuchynskom robote som ho rozmixovala na jemné kúsky, na tzv. akokeby ryžu. Karfiol som vysypala do hlbokej misky a dala na 8 minút do mikrovlnky (nie som zástanca mikrovlnky, ale raz za čas neuškodí, ak vám to moc prekáža, pripravte si ho na pare :).
Potom som zmäknutý karfol zbavila prebytočnej vody, a to tak, že som ho zabalila do čistej utierky a žmýkala. Potom som karfiol zmiešala so syrom, vajíčkom, roztlačeným cesnakom, oreganom (asi tak 1 ČL). Na plech som si umiestnila papier na pečenie a zmes vysypala do stredu plechu. Pomocou rúk som na plechu modelovala tvar pizze a pekne poutláčala.
Cesto som dala zapiecť na 15 minút. Po 15 minutách som cesto vytiahla a poukladala naň suroviny podľa výberu a chuti. Nakoniec som dochutila trochou soli, korením a ďalej dala zapiecť na 15 minút.
Dobrú chuť! 🙂