Pizza cesto z karfiolu

Info:

8 ks
Predpríprava: 25 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 55 minút
Celé cesto obsahuje:
373 kcal
Sacharidy: 13 g
Tuky: 19 g
Bielkoviny: 33 g

Úvod:

Z karfiolu? áno, dobre ste prečítali! 🙂 Ak ste si mysleli, že nikdy nebudete jesť pizzu vo vašej diéte, alebo zdravom stravovaní, mýlili ste sa! Je tu nádej.

V tomto recepte si ukážeme, ako sa robí domáca pizza bez lepku, rafinovaných sacharidov, s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny. Vrch pizze si môžete zvoliť podľa vlatnej chuti, ide hlavne o základ. Znie to príliš dobre, aby to bola pravda? Nie!

…Bláznivé čo? Ja viem. Vyskúšajte, budete prekvapení. Dúfam, že sa vám nápad a recept páči. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● sušené oregano - 1 ČL -
● vajce - 1 ks -
● cesnak (strúčik) - 1 - 2 ks -
● nastrúhaná mozzarella light - 3/4 šálky -
● karfiol - 1/3 ks -
Vrch pizze:
● podľa chuti a výberu - - - -

Postup:

Karfiol som si natrhala na malé kúsky a v kuchynskom robote som ho rozmixovala na jemné kúsky, na tzv. akokeby ryžu. Karfiol som vysypala do hlbokej misky a dala na 8 minút do mikrovlnky (nie som zástanca mikrovlnky, ale raz za čas neuškodí, ak vám to moc prekáža, pripravte si ho na pare :).

Potom som zmäknutý karfol zbavila prebytočnej vody, a to tak, že som ho zabalila do čistej utierky a žmýkala. Potom som karfiol zmiešala so syrom, vajíčkom, roztlačeným cesnakom, oreganom (asi tak 1 ČL). Na plech som si umiestnila papier na pečenie a zmes vysypala do stredu plechu. Pomocou rúk som na plechu modelovala tvar pizze a pekne poutláčala.

Cesto som dala zapiecť na 15 minút. Po 15 minutách som cesto vytiahla a poukladala naň suroviny podľa výberu a chuti. Nakoniec som dochutila trochou soli, korením a ďalej dala zapiecť na 15 minút.

Dobrú chuť! 🙂