Domáce ravioli so špenátovo-ricottovou náplňou
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Plnka:
Postup:
Najprv som si pripravila cesto. Múku som si vysypala na kuchynskú dosku, v strede som si spravila jamku a do nej rozbila vajcia, pridala olej, trochu soli, špenát nakrájaný na drobné kúsky a vypracovala nelepivé cesto, ktoré som zabalila do potravinárskej fólie a dala odpočinúť aspoň na 30 minút do chladničky. Keď sa cesto chladilo, pripravila som si náplň.
špenát som si sparila na pare, nechala vychladnúť a zbavila ho prebytočnej vody. Potom som ho nakrájala na hrubšie kusy. V miske som si zmiešala špenát, ricottu, vajce, syr, cesnak, soľ, korenie a muškátový oriešok.
Cesto som si rozkrojila na 2 časti. Každú časť som rozvaľkala na pomúčenej doske natenko a vykrajovala stredne veľké štvorce. Zobrala som jeden štvorec, do stredu dala 1 ČL plnky a na vrch položila druhý štvorec cesta a pritlačila z každej strany vidličkou.
Ravioli som varila vo vriacej osolenej vode 2-3 minúty. Pred podávaním som ravioli poliala trochou rozpusteného masla ghee a posypala parmezánom. Skvelo chutia aj s paradajkovou omáčkou a syrom.
Dobrú chuť! 🙂