Domáce ravioli so špenátovo-ricottovou náplňou

Info:

5 porcií
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 70 minút
1 porcia obsahuje:
490 kcal
Sacharidy: 60 g
Tuky: 14 g
Bielkoviny: 30 g

Úvod:

Milujem cestoviny, ravioli, tortellini, no kupované ani za nič! 🙂 Rozhodla som sa ich pripraviť zdravšie. Po prvý krát som sa pustila do domácich cestovín a myslím si, že nič takého zložitého to nebolo. Nevadí, ak nemáte stroj na výrobu cestovín, ani ho potrebovať nebudete.

Odporúčam sa do jeho prípravy pustiť cez víkend, pretože príprava je trochu zdĺhavejšia, prácna, aj sa ušpiníte, ale sľubujem, že výsledok bude stáť za to! Navyše, ak máte deti, som si istá, že vám radi pomôžu. Môžete si pripraviť väčšie množstvo, uvariť ich a nezjedené zamraziť. Určite, ak nebudete mať nápad čo na obed, tak v tie dni určite poslúžia! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - - - -
● olivový olej - 2 PL -
● špaldová múka hladká - 3 a 1/2 šálky -
● trocha vody - ak by bolo cesto moc husté - -
● vajce - 4 ks -
● čerstvý baby špenát - 1 šálka -
Plnka:
● mleté čierne korenie - 1 ČL -
● strúhaný parmezán - 4 PL -
● vajce - 1 ks -
● cesnak (strúčik) - 3 - 4 ks -
● soľ - 2 ČL -
● ricotta - 1 šálka -
● muškátový oriešok - 1/2 ČL -
● čerstvý baby špenát - 500 g -

Postup:

Najprv som si pripravila cesto. Múku som si vysypala na kuchynskú dosku, v strede som si spravila jamku a do nej rozbila vajcia, pridala olej, trochu soli, špenát nakrájaný na drobné kúsky a vypracovala nelepivé cesto, ktoré som zabalila do potravinárskej fólie a dala odpočinúť aspoň na 30 minút do chladničky. Keď sa cesto chladilo, pripravila som si náplň.

špenát som si sparila na pare, nechala vychladnúť a zbavila ho prebytočnej vody. Potom som ho nakrájala na hrubšie kusy. V miske som si zmiešala špenát, ricottu, vajce, syr, cesnak, soľ, korenie a muškátový oriešok.

Cesto som si rozkrojila na 2 časti. Každú časť som rozvaľkala na pomúčenej doske natenko a vykrajovala stredne veľké štvorce. Zobrala som jeden štvorec, do stredu dala 1 ČL plnky a na vrch položila druhý štvorec cesta a pritlačila z každej strany vidličkou.

Ravioli som varila vo vriacej osolenej vode 2-3 minúty. Pred podávaním som ravioli poliala trochou rozpusteného masla ghee a posypala parmezánom. Skvelo chutia aj s paradajkovou omáčkou a syrom.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.