Pečený losos s bazalkovým pestom a cestovinami

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 porcia (1 ks lososa+60g cestovín+1 PL pesta) obsahuje:
420 kcal
Sacharidy: 41 g
Tuky: 16 g
Bielkoviny: 33 g

Úvod:

Ďalší tip na chutný obed! Rýchly, ľahký, elegantný recept, ktorý obsahuje omega 3 mastné kyseliny, kvalitné bielkoviny, sacharidy a tuky. Určite si aj tento recept obľúbite. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1/4 šálky -
● strúhaný parmezán - 2 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● citrónová šťava - 1 PL -
● čerstvé bazalkové listy - 1 šálka -
● neuvarené celozrnné cestoviny - 120 g -
● zmes korenia na ryby - - - -
● píniové oriešky - 2 PL -
● steak z lososa - 2x120 g -

Postup:

Celozrnné cestoviny (výber tvaru je na vás) som si uvarila vo vriacej, mierne osolenej vode. Lososa som si jednoducho potrela olivovým olejom, okorenila, zľahka osolila a dala piecť na cca 20-25 minút pri 200 stupňoch.

Kým sa losos piekol, pripravila som si bazalkové pesto. Do mixéra som pridala cesnak, oriešky, bazalku a chvíľku pomixovala. Potom som pridala citrónovú šťavu, syr, štipku soli, čierneho korenia a znova mixovala ďalej. Nakoniec som pridala olivový olej pre vytvorenie hladkej konzistencie (Nezabúdajte, aby mixér bol stále zapnutý, keď pridávate suroviny).

Cestoviny som premiešala s pestom a rozdelila rovnomerne na 2 taniere. Nakoniec som na cestoviny uložila upečeného lososa a pokvapkala ešte s trochou citrónovou šťavou.

Dobrú chuť! 🙂