Pečený losos s mandlovo-syrovou pokrievkou
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
40 minút
1 porcia obsahuje:
400 kcal
2 g sacharidov
30 g tuku
40 g bielkovín
Popis:
Losos, moja najobľúbenejšia ryba. Ak ho upravíte na akýkoľvek spôsob, vždy bude výborný. Tento krát som zvolila mandlovú pokrievku, ktorá sa skladá len s mandlí, syru a kôpru.
Mandle chrumkali, losos sa rozpadával na jazyku. :) Ako prílohu som zvolila zelené fazuľky na pare, aby som nezastrela chuť lososa. Potešte nielen seba, ale aj svoju rodinu, či priateľov týmto vynikajúcim a ľahkým jedlom.
Obsahuje len pár surovín. :)
Suroviny:
-
-
soľ
1
ČL
olivový olej
1 a 1/2
PL
nasekané mandlové plátky
30
g
nastrúhaný syr Eidam 30%
1/2 - 1
PL
čerstvý kôpor
-
-
zmes korenia na ryby
120
g
steak z lososa
Postup:
Lososa som očistila, potrela olivovým olejom, zľahka osolila, okorenila a uložila do zapekacej misy. V miske som si zmiešala syr (syr môžte zvoliľ akýkoľvek, podľa vašej chuti, ale musí byť dobre rozpustný), mandle, kôpor a pedantne (:P) prikladala navrch lososa a popritláčala. Zapekala som 20-25 minút pri rozohriatej rúre na 200 stupňov.
Príloha ľubovoľná. Zemiakové pyré, grilovaná zelenina, varené zemiaky, zeleninový šalát…
Dobrú chuť! 🙂