Pečený losos s mandlovo-syrovou pokrievkou
Info:
Úvod:
Losos, moja najobľúbenejšia ryba. Ak ho upravíte na akýkoľvek spôsob, vždy bude výborný. Tento krát som zvolila mandlovú pokrievku, ktorá sa skladá len s mandlí, syru a kôpru.
Mandle chrumkali, losos sa rozpadával na jazyku. 🙂 Ako prílohu som zvolila zelené fazuľky na pare, aby som nezastrela chuť lososa. Potešte nielen seba, ale aj svoju rodinu, či priateľov týmto vynikajúcim a ľahkým jedlom.
Obsahuje len pár surovín. 🙂
Suroviny:
Postup:
Lososa som očistila, potrela olivovým olejom, zľahka osolila, okorenila a uložila do zapekacej misy. V miske som si zmiešala syr (syr môžte zvoliľ akýkoľvek, podľa vašej chuti, ale musí byť dobre rozpustný), mandle, kôpor a pedantne (:P) prikladala navrch lososa a popritláčala. Zapekala som 20-25 minút pri rozohriatej rúre na 200 stupňov.
Príloha ľubovoľná. Zemiakové pyré, grilovaná zelenina, varené zemiaky, zeleninový šalát…
Dobrú chuť! 🙂