Celozrnné cestoviny so sušenými paradajkami a rukolou

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
350 kcal
Sacharidy: 45 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Potrebovala som pohodlné jedlo. Jedlo, ktoré mi pripomenie slnko a horúce dni.
Vyskúšajte aj vy tieto skvelé a rýchle celozrnné cestoviny so sušenými paradajkami, rukolou a cesnakovo-olivovou omáčkou! Jednoduché jedlo, ktoré povzbudí v tomto chladnom období. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 2 PL -
● rukola - 1 šálka -
● kajenské korenie - - - -
● mletá červená paprika - 1/2 ČL -
● trocha strúhaného parmezánu navrch (voliteľné) - - - -
● neuvarené celozrnné cestoviny - 120 g -
● cesnak nakrájaný na plátky - 4 ks -
● čerstvé vetvičky tymianu - 2 ks -
● sušené paradajky - 1/3 šálky -

Postup:

Na stredne veľkom plameni som si ohriala olivový olej. Ako náhle bol ohriaty, stíšila som plameň na minimum, pridala cesnak nakrájaný najmeno, červenú papriku, lístky tymianu, kajenské korenie (ak nemáte, môžete použiť 1 malú nakrájanú chilli papričku). Miešala som cca 1-2 minúty.

Nakoniec som vmiešala sušené paradajky nakrájané na menšie kúsky a odstavila z plameňa. Do omáčky som pridala cestoviny a dobre premiešala. Dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec som jemne vmiešala rukolu.

Podávame so strúhaným parmezánom, ale nemusí byť.

Dobrú chuť! 🙂