Celozrnné halušky s tvarohom a pórom
Info:
Úvod:
Dnešné slovenské jedlo sa bude niesť v nádychu halušiek. Nie bryndzových, ale tvarohových. Čo bude asi lepšia a zdravšia voľba. Na miesto chrumkavej kalorickej slaninky som zvolila opečený pór. Myslím si, že to nebolo na škodu, ale všetko spolu chutne ladilo. Múku môžete použiť akúkoľvek, odporúčam aj špaldovú!
Pripravené to bolo bleskovo, žiadna zdĺhavá príprava. Navyše vám nezaťažia žalúdok, ako bryndzové. Skvelé ľahučké jedlo.
Určite si ho doma pripravte! 🙂
Suroviny:
Postup:
Z múky, otrúb, vody a soli som si vymiešala cesto na halušky a dala nachvíľu bokom. Potom som si umyla pór a nakrájala na hrubšie kolieska, ktoré som chvíľku opiekla na rozohriatom olivovom oleji a dochutila soľou. Halušky som uvarila vo vriacej vode a premiestnila ich do misky, kde som ich premiešala s tvarohom.
Halušky som rozdelila rovnomerne na 4 taniere, dozdobila pórom a čiernym korením.
Dobrú chuť! 🙂