Celozrnné halušky s tvarohom a pórom

Celozrnné halušky s tvarohom a pórom

Výživové Hodnoty:

4 porcií / ks
25 minút
1 porcia obsahuje:
372 kcal
70 g sacharidov
3 g tuku
22 g bielkovín

Popis:

Dnešné slovenské jedlo sa bude niesť v nádychu halušiek. Nie bryndzových, ale tvarohových. Čo bude asi lepšia a zdravšia voľba. Na miesto chrumkavej kalorickej slaninky som zvolila opečený pór. Myslím si, že to nebolo na škodu, ale všetko spolu chutne ladilo. Múku môžete použiť akúkoľvek, odporúčam aj špaldovú! Pripravené to bolo bleskovo, žiadna zdĺhavá príprava. Navyše vám nezaťažia žalúdok, ako bryndzové. Skvelé ľahučké jedlo. Určite si ho doma pripravte! :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
1 PL olivový olej
3 šálky celozrnná múka stredná
2 PL ovsené otruby
1 ks pór
2 šálky vlažná voda
1 šálka hrudkovitý tvaroh

Postup:

Z múky, otrúb, vody a soli som si vymiešala cesto na halušky a dala nachvíľu bokom. Potom som si umyla pór a nakrájala na hrubšie kolieska, ktoré som chvíľku opiekla na rozohriatom olivovom oleji a dochutila soľou. Halušky som uvarila vo vriacej vode a premiestnila ich do misky, kde som ich premiešala s tvarohom.
Halušky som rozdelila rovnomerne na 4 taniere, dozdobila pórom a čiernym korením.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky