Celozrnné halušky s tvarohom a pórom

Info:

4 porcie
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 5 minút
Príprava spolu: 25 minút
1 porcia obsahuje:
372 kcal
Sacharidy: 70 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 22 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Dnešné slovenské jedlo sa bude niesť v nádychu halušiek. Nie bryndzových, ale tvarohových. Čo bude asi lepšia a zdravšia voľba. Na miesto chrumkavej kalorickej slaninky som zvolila opečený pór. Myslím si, že to nebolo na škodu, ale všetko spolu chutne ladilo. Múku môžete použiť akúkoľvek, odporúčam aj špaldovú!
Pripravené to bolo bleskovo, žiadna zdĺhavá príprava. Navyše vám nezaťažia žalúdok, ako bryndzové. Skvelé ľahučké jedlo.
Určite si ho doma pripravte! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
1 PL - olivový olej
3 šálky - celozrnná múka stredná
2 PL - ovsené otruby
1 ks - pór
2 šálky - vlažná voda
1 šálka - hrudkovitý tvaroh

Postup:

Z múky, otrúb, vody a soli som si vymiešala cesto na halušky a dala nachvíľu bokom. Potom som si umyla pór a nakrájala na hrubšie kolieska, ktoré som chvíľku opiekla na rozohriatom olivovom oleji a dochutila soľou. Halušky som uvarila vo vriacej vode a premiestnila ich do misky, kde som ich premiešala s tvarohom.
Halušky som rozdelila rovnomerne na 4 taniere, dozdobila pórom a čiernym korením.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy