Steakové šampiňóny plnené špenátom a ricottou
Info:
Úvod:
Oh, áno…Je čas na vegetariánsky steak-portobello šampiňóny!
Ľahký, rýchly, navyše vynikajúci a nízko kalorický recept, ktorý osloví aj nás, pravých steak-ových jedákov. Plnka pozostáva z ricotty, špenátu, kukurice, cesnaku a mozzarelly. Kombinácia surovín, ktoré spolu ideálne ladia! Určite neváhajte a ochutnajte aj vy. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
šampiňóny som zbavila stopky a vydlabala vnútro. Potom som ich poukladala na plech potrela olivovým olejom, osolila ich a okorenila. Takto pred – pripravené šampiňóny som dala zapiecť na 15-20 minút.
Kým sa piekli, pripravila som si plnku. Na rozohriatu panvicu som pridala olivový olej, cibuľu nakrájanú na jemno, cesnak nakrájaný na plátky, dochutila zľahka soľou a cca 2-3 minúty opiekla. Následne som pridala špenát. Dusila som, dokiaľ špenát “nezvädol”. Túto zmes som premiestnila do misky a primiešala k nej ricottu, mozzarellu a kukuricu.
Pred-pečené šampiňóny som vytiahla z rúry a zbavila vody, ktorú pustili. Naplnila som ich pripravenou zmesou a zapekala ešte 10-15 minút. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo obľúbeným šalátom.
Dobrú chuť! 🙂