Steakové šampiňóny plnené špenátom a ricottou

Info:

4 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 55 minút
1 ks obsahuje:
275 kcal
Sacharidy: 15 g
Tuky: 13 g
Bielkoviny: 17 g

Úvod:

Oh, áno…Je čas na vegetariánsky steak-portobello šampiňóny!

Ľahký, rýchly, navyše vynikajúci a nízko kalorický recept, ktorý osloví aj nás, pravých steak-ových jedákov. Plnka pozostáva z ricotty, špenátu, kukurice, cesnaku a mozzarelly. Kombinácia surovín, ktoré spolu ideálne ladia! Určite neváhajte a ochutnajte aj vy. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 3 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● čerstvý baby špenát - 1 šálka -
● kukurica - 2 PL -
● portobello šampiňóny - 4 ks -
● ricotta - 1 šálka -
● nastrúhaná mozzarella light - 1 šálka -

Postup:

Rúru som predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.

šampiňóny som zbavila stopky a vydlabala vnútro. Potom som ich poukladala na plech potrela olivovým olejom, osolila ich a okorenila. Takto pred – pripravené šampiňóny som dala zapiecť na 15-20 minút.

Kým sa piekli, pripravila som si plnku. Na rozohriatu panvicu som pridala olivový olej, cibuľu nakrájanú na jemno, cesnak nakrájaný na plátky, dochutila zľahka soľou a cca 2-3 minúty opiekla. Následne som pridala špenát. Dusila som, dokiaľ špenát “nezvädol”. Túto zmes som premiestnila do misky a primiešala k nej ricottu, mozzarellu a kukuricu.

Pred-pečené šampiňóny som vytiahla z rúry a zbavila vody, ktorú pustili. Naplnila som ich pripravenou zmesou a zapekala ešte 10-15 minút. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo obľúbeným šalátom.

Dobrú chuť! 🙂