Steakové šampiňóny plnené špenátom a ricottou

Steakové šampiňóny plnené špenátom a ricottou

Výživové Hodnoty:

4 porcií / ks
55 minút
1 ks obsahuje:
275 kcal
15 g sacharidov
13 g tuku
17 g bielkovín

Popis:

Oh, áno...Je čas na vegetariánsky steak-portobello šampiňóny!Ľahký, rýchly, navyše vynikajúci a nízko kalorický recept, ktorý osloví aj nás, pravých steak-ových jedákov. Plnka pozostáva z ricotty, špenátu, kukurice, cesnaku a mozzarelly. Kombinácia surovín, ktoré spolu ideálne ladia! Určite neváhajte a ochutnajte aj vy. :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
1 PL olivový olej
3 ks cesnak (strúčik)
1 ks najemno nakrájaná cibuľa
1 šálka čerstvý baby špenát
2 PL kukurica
4 ks portobello šampiňóny
1 šálka ricotta
1 šálka nastrúhaná mozzarella light

Postup:

Rúru som predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.

šampiňóny som zbavila stopky a vydlabala vnútro. Potom som ich poukladala na plech potrela olivovým olejom, osolila ich a okorenila. Takto pred – pripravené šampiňóny som dala zapiecť na 15-20 minút.

Kým sa piekli, pripravila som si plnku. Na rozohriatu panvicu som pridala olivový olej, cibuľu nakrájanú na jemno, cesnak nakrájaný na plátky, dochutila zľahka soľou a cca 2-3 minúty opiekla. Následne som pridala špenát. Dusila som, dokiaľ špenát “nezvädol”. Túto zmes som premiestnila do misky a primiešala k nej ricottu, mozzarellu a kukuricu.

Pred-pečené šampiňóny som vytiahla z rúry a zbavila vody, ktorú pustili. Naplnila som ich pripravenou zmesou a zapekala ešte 10-15 minút. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo obľúbeným šalátom.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky