Chrumkavé placky z póru a batátu
Výživové Hodnoty:
6 porcií / ks
25 minút
1 ks obsahuje:
59 kcal
7 g sacharidov
0 g tuku
2 g bielkovín
Popis:
Jedna báseň. Naozaj, boli neodolateľné a tak jednoduché. Chrumkavé na povrchu, jemné z vnútra. Servírujte s kopčekom gréckeho jogurtu a vyčarujete si skvelý a chutný obed! :)
Suroviny:
-
-
soľ
1
PL
olivový olej
1
ks
batát (sladký zemiak)
1
ks
vajce
2
PL
špaldová múka hladká
1/2
ks
pór
Postup:
Sladký zemiak som očistila pod tečúcou vodou, nastrúhala na hrubo aj so šupou a premiestnila do stredne veľkej misky. Pór som si rozkrojila pozdĺžne a nakrájala na tenké “slížiky”, ktoré som pridala k nastrúhanému zemiaku. Potom som zmes posypala soľou, múkou, pridala vajce a rukami všetko premiešala, dokiaľ sa všetko nezlepilo.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Rukami som vytvarovala placky a na rozohriatej panvici s troškou olivového oleja sprudka opiekla každú placku z oboch strán (z každej strany cca 2 minúty) a premiestnila na plech. Placky som dopiekla v rozohriatej rúre cca 10 minút, aby pekne nadobudli chrumkavosť. Servírujeme s jogurtom alebo obľúbeným dressingom.
Dobrú chuť! 🙂