Chrumkavé placky z póru a batátu

Chrumkavé placky z póru a batátu

Výživové Hodnoty:

6 porcií / ks
25 minút
1 ks obsahuje:
59 kcal
7 g sacharidov
0 g tuku
2 g bielkovín

Popis:

Jedna báseň. Naozaj, boli neodolateľné a tak jednoduché. Chrumkavé na povrchu, jemné z vnútra. Servírujte s kopčekom gréckeho jogurtu a vyčarujete si skvelý a chutný obed! :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
1 PL olivový olej
1 ks batát (sladký zemiak)
1 ks vajce
2 PL špaldová múka hladká
1/2 ks pór

Postup:

Sladký zemiak som očistila pod tečúcou vodou, nastrúhala na hrubo aj so šupou a premiestnila do stredne veľkej misky. Pór som si rozkrojila pozdĺžne a nakrájala na tenké “slížiky”, ktoré som pridala k nastrúhanému zemiaku. Potom som zmes posypala soľou, múkou, pridala vajce a rukami všetko premiešala, dokiaľ sa všetko nezlepilo.

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.

Rukami som vytvarovala placky a na rozohriatej panvici s troškou olivového oleja sprudka opiekla každú placku z oboch strán (z každej strany cca 2 minúty) a premiestnila na plech. Placky som dopiekla v rozohriatej rúre cca 10 minút, aby pekne nadobudli chrumkavosť. Servírujeme s jogurtom alebo obľúbeným dressingom.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky