Vegetariánsky quiche
Info:
Úvod:
Ak máte už po krk mäsa, čo takto si pripraviť tento chutný vegetariánsky koláč naplnený bielkovinami a bohatým množstvom zeleniny? 😉 Kombináciu zeleniny si môžete zvoliť podľa aktuálnej chuti, no táto u mňa tentoraz vyhrala. Cesto je krehké, ľahké a chrumkavé.
Hodí sa kedykoľvek počas dňa. Na raňajky, na desiatu, na obed, alebo večeru. Pohodlne sa dá pribaliť aj so sebou do práce, či školy. 🙂
Servírujeme s čerstvým šalátom.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazala olivovým olejom.
Cesto- Múky som si v miske zmiešala so soľou. Následne som pridala maslo a prstami vytvorila drobivú zmes. Potom som pridala zvyšné suroviny a rukami vypracovala cesto (nezlaknite sa, ak sa bude mierne drobiť). Nakoniec som cesto vybrala z misky von a spracovávala na pomúčenej kuchynskej doske (malo by vám vzniknúť tuhšie nelepivé cesto).
Spracované cesto som rozvaľkala do tvaru kruhu (tak aby pokrylo formu aj jej boky) a premiestnila do formy. Spodok cesta som mierne poprepichávala vidličkou (aby sa počas pečenia nenafukovalo) a dala predpiecť na 10 minút a dala nachvíľku bokom.
Zatiaľ som si pripravila plnku. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájanú cibuľu, červenú papriku nakrájanú na pásiky, šampiňóny nakrájané na plátky, kukuricu, zľahka dochutila soľou a dusila domäkka.
Vedľa v miske som si vymiešala mlieko, spolu s vajciami, jedlou sódou a dochutila všetkými koreninami. Do tejto zmesi som primiešala zeleninovú zmes a vyliala na predpečené cesto. Vrch som posypala ešte strúhanou mozzarellou a piekla 40-45 minút.
Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť. Dobrú chuť. 🙂