Zapekané paradajky plnené pestom a vajíčkom

Info:

4 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ks obsahuje:
125 kcal
Sacharidy: 4 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 9 g

Úvod:

Pečenú či grilovanú zeleninu mam najradšej, vtedy je jej chuť oveľa lepšia a hlavne výraznejšia. V prípade paradajok, keď sú varené alebo pečené, sú bohatšie na antioxidant lykopén.

Málokedy si pripravujem vajcia v rúre. Tiež všetci vieme, že paradajky najlepšie chutia v kombinácií s pestom a nejakým syrom, takže som vedela, že to bude určite skvelé a veľmi chutné! 😉

Príprava je pomerne jednoduchá. Najlepšie je použiť väčšie paradajky, aby bolo dostatočné miesto pre pesto aj vajce. Odporúčam použiť bazalkové. Ak chcete, pred zapekaním môžete vrch posypať obľúbeným syrom. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● paradajka - 4 ks -
● vajce - 4 ks -
● bazalkové pesto - 4 ČL -
● strúhaný syr podľa chuti (voliteľné) - - - -

Postup:

Rúru som si rozohriala na 200 stupňov a zapekaciu misku som si vyložila papierom na pečenie.

Vrch paradajok som odkrojila a čajovou lyžičkou odstránila vnútro, ktoré som zľahka osolila a dochutila čiernym korením. Následne som vždy na spodok pridala ČL bazalkového pesta (najlepšie domáceho) a 1 vajce.

Zapekala som 30-35 minút.

Dobrú chuť. 🙂