Zapekané paradajky plnené pestom a vajíčkom
Info:
Úvod:
Pečenú či grilovanú zeleninu mam najradšej, vtedy je jej chuť oveľa lepšia a hlavne výraznejšia. V prípade paradajok, keď sú varené alebo pečené, sú bohatšie na antioxidant lykopén.
Málokedy si pripravujem vajcia v rúre. Tiež všetci vieme, že paradajky najlepšie chutia v kombinácií s pestom a nejakým syrom, takže som vedela, že to bude určite skvelé a veľmi chutné! 😉
Príprava je pomerne jednoduchá. Najlepšie je použiť väčšie paradajky, aby bolo dostatočné miesto pre pesto aj vajce. Odporúčam použiť bazalkové. Ak chcete, pred zapekaním môžete vrch posypať obľúbeným syrom. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si rozohriala na 200 stupňov a zapekaciu misku som si vyložila papierom na pečenie.
Vrch paradajok som odkrojila a čajovou lyžičkou odstránila vnútro, ktoré som zľahka osolila a dochutila čiernym korením. Následne som vždy na spodok pridala ČL bazalkového pesta (najlepšie domáceho) a 1 vajce.
Zapekala som 30-35 minút.
Dobrú chuť. 🙂