Zapekané paradajky plnené pestom a vajíčkom
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
45 minút
1 ks obsahuje:
125 kcal
4 g sacharidov
6 g tuku
9 g bielkovín
Popis:
Pečenú či grilovanú zeleninu mam najradšej, vtedy je jej chuť oveľa lepšia a hlavne výraznejšia. V prípade paradajok, keď sú varené alebo pečené, sú bohatšie na antioxidant lykopén.Málokedy si pripravujem vajcia v rúre. Tiež všetci vieme, že paradajky najlepšie chutia v kombinácií s pestom a nejakým syrom, takže som vedela, že to bude určite skvelé a veľmi chutné! ;)Príprava je pomerne jednoduchá. Najlepšie je použiť väčšie paradajky, aby bolo dostatočné miesto pre pesto aj vajce. Odporúčam použiť bazalkové. Ak chcete, pred zapekaním môžete vrch posypať obľúbeným syrom. :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
4
ks
paradajka
4
ks
vajce
4
ČL
bazalkové pesto
-
-
strúhaný syr podľa chuti (voliteľné)
Postup:
Rúru som si rozohriala na 200 stupňov a zapekaciu misku som si vyložila papierom na pečenie.
Vrch paradajok som odkrojila a čajovou lyžičkou odstránila vnútro, ktoré som zľahka osolila a dochutila čiernym korením. Následne som vždy na spodok pridala ČL bazalkového pesta (najlepšie domáceho) a 1 vajce.
Zapekala som 30-35 minút.
Dobrú chuť. 🙂