Chrumkavé pučené zemiaky s parmezánom

Chrumkavé pučené zemiaky s parmezánom

Výživové Hodnoty:

2 porcií / ks
55 minút
1 porcia (2 stredne veľké zemiaky) obsahuje:
290 kcal
45 g sacharidov
8 g tuku
9 g bielkovín

Popis:

Najlepšie pečené zemiaky, aké som kedy jedla. Tak jednoduché, a tak vynikajúce. Po vytiahnutí z rúry sú zemiaky krásne šťavnaté, jemné a zároveň chrumkavé aj vďaka parmezánu.Ich prednosťou je ľahkosť.Stačí už len pripraviť obľúbený dressing a pustiť sa do nich! ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
1 PL olivový olej
4 PL strúhaný parmezán
- - bylinky podľa chuti
4 ks väčšie zemiaky

Postup:

Zemiaky som si umyla pod tečúcou vodou. Potom som ich v hrnci zaliala vodou a varila v celku aj v šupe 20-25 minút domäkka. Uvarené zemiaky som nechala mierne vychladnúť. Potom som ich v čistej utierke rozpučila dlaňou a premiestnila do zapekacej misky, kde som ich zľahka poliala olivovým olejom, soľou, korením a bylinkami podľa chuti.

Zapekala som ich 30 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov. 5 minút pred dopečením som vrch zemiakov posypala parmezánom (na každý zemiaky 1 PL parmezánu).

Podávame s obľúbenou omáčkou, najlepšie jogurtovou.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky