Chrumkavé pučené zemiaky s parmezánom
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
55 minút
1 porcia (2 stredne veľké zemiaky) obsahuje:
290 kcal
45 g sacharidov
8 g tuku
9 g bielkovín
Popis:
Najlepšie pečené zemiaky, aké som kedy jedla. Tak jednoduché, a tak vynikajúce. Po vytiahnutí z rúry sú zemiaky krásne šťavnaté, jemné a zároveň chrumkavé aj vďaka parmezánu.Ich prednosťou je ľahkosť.Stačí už len pripraviť obľúbený dressing a pustiť sa do nich! ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
4
PL
strúhaný parmezán
-
-
bylinky podľa chuti
4
ks
väčšie zemiaky
Postup:
Zemiaky som si umyla pod tečúcou vodou. Potom som ich v hrnci zaliala vodou a varila v celku aj v šupe 20-25 minút domäkka. Uvarené zemiaky som nechala mierne vychladnúť. Potom som ich v čistej utierke rozpučila dlaňou a premiestnila do zapekacej misky, kde som ich zľahka poliala olivovým olejom, soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
Zapekala som ich 30 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov. 5 minút pred dopečením som vrch zemiakov posypala parmezánom (na každý zemiaky 1 PL parmezánu).
Podávame s obľúbenou omáčkou, najlepšie jogurtovou.
Dobrú chuť.