Plnený špenátový wrap kuracími prsiami a zeleninou
Info:
Úvod:
Čo takto si doma pripraviť zdravý fast food? 😉 Fantastické, jednoduché a výborné! Toto by som mohla jesť každý deň. Chrumkavá čerstvá zelenina, šťavnaté kuracie mäso zabalené do domácej špenátovej tortilly. Žiadna dlhá príprava – zmiešať, naukladať a zabaliť! Čo k tomu viac dodať? 🙂
Zeleninu zvoľte podľa chuti aj množstvo. Môžete tu využiť vašu fantáziu a naplniť čím len chcete!
Dúfam, že sa vám recept páči ako mne. Skvelá inšpirácia na obed alebo ľahkú večeru, ktorá bude pripravená do 30 minút! 😉
Suroviny:
Postup:
Tortilla – Najprv som si v miske zmiešala múku, sušenú bazalku, soľ a olivový olej. Potom som si na panvici s trochou vody sparila špenát, dokiaľ nestratil na objeme a spolu s vodou pridala do misky s múkou. Cesto som vypracovala rukami. Malo by vám vzniknúť tuhšie nelepivé cesto. Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a nachvíľku dala do chladničky odpočívať, dokiaľ som si nepripravila ostatné suroviny.
Kuracie prsia som si nakrájala na rezančeky. Ja osobne som si kuracie prsia uvarila vo vode, môžete si ho aj ugrilovať alebo opiecť na panvici s trochou olivovým olejom a koreninami. Ľadový šalát a uhorku som nakrájala na pásiky a paradajky na malé mesiačiky. Vedľa v miske som si vymiešala tvaroh, Lučinu, granulovaný cesnak a jemne dochutila soľou a čiernym korením. Cesto na tortillu som si vytiahla z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkala na jednu väčšiu tortillu, ktorú som na sucho opiekla na panvici (z každej strany asi 2 minúty). Vrch tortilly som potrela tvarohom, poukladala zeleninu, kuracie rezančeky a zabalila. Nakoniec som ju prekrojila na 2 polovice. 🙂
Dobrú chuť!