Tekvicový prívarok
Info:
Úvod:
Klasika, ktorou nič nepokazíte! 🙂 Tekvicový prívarok je veľmi zdravý a mnohým veľmi chutí. No môj obsahuje trochu nezvyčajné suroviny a neobsahuje žiadnu múku na zahusťovanie!
Zdravý, sezónny, nízko-kalorický prívarok, na ktorom si zaručene pochutnáte. 😉
Suroviny:
Postup:
Tekvicu hokaido som si umyla, rozkrojila, vydlabala stred a nakrájala na menšie kocky (tekvicu nešúpte, hokaido tekvicu ako jedinú nemusíte šúpať, práveže v šupe sa nachádzajú najdôležitejšie živiny a vitamíny).
V hrnci na olivovom oleji som si spenila najemno nakrájanú cibuľu, pridala nakrájanú tekvicu a premiešala. Následne som dochutila soľou, červenou paprikou a karí korením. Tekvicu som pod pokrievkou dusila približne 15 minút do zmäknutia (ak bude treba, pri dusení prilejte troška teplej vody alebo vývaru).
Keď bola tekvica mäkká, tak som ju ponorným mixérom vymixovala dohladka a priliala kokosové mlieko. Chvíľku som ešte prevarila. Nakoniec som dochutila octom a s troškou muškátovým orieškom.
Podávame najlepšie s uvareným vajíčkom.
Dobrú chuť! 🙂