Svieži jarný reďkovkový šalát
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
15 minút
1 porcia (1/2 množstva, bez orechov) obsahuje:
171 kcal
12 g sacharidov
6 g tuku
2 g bielkovín
Popis:
Včera som navštívila našu záhradku a pozbierala zeleninu na tento jednoduchý, rýchly a chrumkavý šalát z reďkoviek, jarnej cibuľky a hlávkového šalátu. Ideálny spôsob, ako si vychutnať chuť čerstvej a sezónnej zeleniny! ;)Ľahký, zdravý a nízko-kalorický. Skvelo chutí samotne, ale hodí sa aj ako príloha ku grilovanému mäsku či rybe.
Suroviny:
Šalát:
voliteľné
-
vlašské orechy na posypanie
6
ks
čerstvé reďkovky
8
ks
šalátové listy
2
ks
jarná cibuľka
Zálievka:
-
-
soľ
2
ČL
med/javorový sirup/agave
2
ČL
olivový olej
4
ČL
voda
2
ČL
ocot
Postup:
Zeleninu som si očistila. Reďkovky som si nakrájala na pásiky, hlávkový šalát taktiež a jarnú cibuľku na tenké kolieska. Vedľa v miske som si zmiešala vodu, med, ocot, olivový olej a dochutila soľou. Zeleninu som si vložila do hlbokej misky, zaliala pripravenou zálievkou. Nakoniec som primiešala podrvené vlašské orechy.
Najlepšie chutí čerstvý.
Dobrú chuť! 🙂