Svieži jarný reďkovkový šalát

Info:

2 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
1 porcia (1/2 množstva, bez orechov) obsahuje:
171 kcal
Sacharidy: 12 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 2 g

Úvod:

Včera som navštívila našu záhradku a pozbierala zeleninu na tento jednoduchý, rýchly a chrumkavý šalát z reďkoviek, jarnej cibuľky a hlávkového šalátu. Ideálny spôsob, ako si vychutnať chuť čerstvej a sezónnej zeleniny! 😉

Ľahký, zdravý a nízko-kalorický. Skvelo chutí samotne, ale hodí sa aj ako príloha ku grilovanému mäsku či rybe.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Šalát:
● vlašské orechy na posypanie - voliteľné - -
● čerstvé reďkovky - 6 ks -
● šalátové listy - 8 ks -
● jarná cibuľka - 2 ks -
Zálievka:
● soľ - - - -
● med/javorový sirup/agave - 2 ČL -
● olivový olej - 2 ČL -
● voda - 4 ČL -
● ocot - 2 ČL -

Postup:

Zeleninu som si očistila. Reďkovky som si nakrájala na pásiky, hlávkový šalát taktiež a jarnú cibuľku na tenké kolieska. Vedľa v miske som si zmiešala vodu, med, ocot, olivový olej a dochutila soľou. Zeleninu som si vložila do hlbokej misky, zaliala pripravenou zálievkou. Nakoniec som primiešala podrvené vlašské orechy.

Najlepšie chutí čerstvý.

Dobrú chuť! 🙂