Pšenové gnocchi s hráškovým pestom
Info:
Úvod:
Za tie roky, čo som sa “hrala” asi s tonou rôznych verzií gnocchi, tak tieto určite stoja za to. Tento recept vytvára nádherne nadýchané a ľahké gnocchi, ktoré obsahujú pšenovú múku.
Pšenová múka ich robí jemnými, preto odporúčam priviesť vodu k varu a následne ju stíšiť na minimum, udržia si tvar. Doplnila som ich o hráškové pesto, ktoré sa k nim ideálne hodilo. 😉
Suroviny:
Postup:
Gnocchi – Nastrúhané zemiaky som si pridala do misky a vymiešala spolu s vajíčkom. Posypala som parmezánom, soľou a znova vymiešala. Čistú pracovnú linku som si posypala pšenovou múkou a na nej vypracovala nelepivé cesto pomocou pšenovej múky. Cesto som si rozdelila na polovicu. Každú časť cesta som vytvarovala na dlhšie “lano”/”valček”, posypala ho ešte múkou a odkrajovala menšie kúsky, ktoré som následne v ruke vytvarovala do guľky (tvar gnocchi). Stred som jemne pritlačila vidličkou. Vodu s trochou soli som priviedla k varu, plameň stíšila na minimum a uvarila gnocchi (keď vyplávajú na povrch sú hotové).
Pesto – Všetky suroviny som si vložila do mixéra a vymixovala do hladkej konzistencie.
Gnocchi som rovnomerne rozdelila na 2 taniere a poliala hráškovým pestom.
Dobrú chuť! 🙂