Pšenové gnocchi s hráškovým pestom

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 45 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 porcia (1/2 mnôžstva gnocchi+1 PL pesta) obsahuje:
315 kcal
Sacharidy: 29 g
Tuky: 16 g
Bielkoviny: 13 g

Úvod:

Za tie roky, čo som sa “hrala” asi s tonou rôznych verzií gnocchi, tak tieto určite stoja za to. Tento recept vytvára nádherne nadýchané a ľahké gnocchi, ktoré obsahujú pšenovú múku.

Pšenová múka ich robí jemnými, preto odporúčam priviesť vodu k varu a následne ju stíšiť na minimum, udržia si tvar. Doplnila som ich o hráškové pesto, ktoré sa k nim ideálne hodilo. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Gnocchi:
● soľ - - - -
● strúhaný parmezán - 1/4 šálky -
● vajce - 1 ks -
● upečené zemiaky v šupke - 225 g -
● pšenová múka - - - -
Hráškové pesto:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1/3 šálky -
● strúhaný parmezán - 1/2 šálky -
● cesnak (strúčik) - 1 ks -
● vlašské orechy - 1/3 šálky -
● uvarený hrášok na pare - 225 g -
● šťava z 1/2 citróna - - - -

Postup:

Gnocchi – Nastrúhané zemiaky som si pridala do misky a vymiešala spolu s vajíčkom. Posypala som parmezánom, soľou a znova vymiešala. Čistú pracovnú linku som si posypala pšenovou múkou a na nej vypracovala nelepivé cesto pomocou pšenovej múky. Cesto som si rozdelila na polovicu. Každú časť cesta som vytvarovala na dlhšie “lano”/”valček”, posypala ho ešte múkou a odkrajovala menšie kúsky, ktoré som následne v ruke vytvarovala do guľky (tvar gnocchi). Stred som jemne pritlačila vidličkou. Vodu s trochou soli som priviedla k varu, plameň stíšila na minimum a uvarila gnocchi (keď vyplávajú na povrch sú hotové).

Pesto – Všetky suroviny som si vložila do mixéra a vymixovala do hladkej konzistencie.

Gnocchi som rovnomerne rozdelila na 2 taniere a poliala hráškovým pestom.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.