Pikantné kuracie ragú s bielou fazuľou a zeleninou
Výživové Hodnoty:
5 porcií / ks
80 minút
1 porcia (200g) obsahuje:
200 kcal
15 g sacharidov
7 g tuku
22 g bielkovín
Popis:
Už dlhšie som plánovala si vyskúšať pripraviť ragú. Nebolo to také zložité, ale naopak, veľmi jednoduché, rýchle plné vôní a chutí. Obsahuje samú sezónnu zeleninu. Čerstvé paradajky, kapiu, cibuľu, cesnak, kukuricu a ďalšie skvelé a chutné suroviny. Pikantnosť si toto jedlo priam pýtalo! ;)Skvelý zdroj bielkovín a vlákniny. Servírovať môžete s obľúbenou prílohou, najlepšie s ryžou alebo na opečenej hrianke. Alebo aj s čerstvým šalátom? Čo myslíte? :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
3
ks
cesnak (strúčik)
-
-
hrsť čerstvej bazalky
4
PL
kukurica
1
ks
cibuľa nakrájaná na kolieska
1
ČL
mletá červená paprika
1
ČL
mleté chilli
1
ks
čerstvé vetvičky tymianu
300
g
kuracie prsia nakrájané na kocky
1
šálka
čerstvé paradajky nakrájané na kocky
1
šálka
kurací vývar
1
ks
červená kapia nakrájaná na pásiky
420
g
konzerva bielych fazúľ
Postup:
Kuracie mäso som si zľahka osolila a okorenila čiernym korením. Na panvici som si rozohriala 1 ČL olivového oleja a mäso opiekla mierne dozlatista. Opečené kuracie mäso som premiestnila do misky a dala bokom.
Na tej istej panvici som si opiekla s 1 ČL olivového oleja cibuľu, plátky cesnaku a kápiu do zmäknutia (cca 10 minút). Nakoniec som vmiešala lístky tymianu.
Do hrnca som si pridala fazuľu (aj s omáčkou), nakrájané paradajky, kukuricu, opečenú kapiu, kuracie mäso a všetko zaliala kuracím vývarom. Nakoniec som dochutila bazalkou, červenou paprikou, mletým chilli, soľou a priviedla k varu. Varila som 30-40 minút na miernom plameni. Nezabudnite občas premiešať.
Dobrú chuť! 🙂