Pikantné kuracie ragú s bielou fazuľou a zeleninou
Info:
Úvod:
Už dlhšie som plánovala si vyskúšať pripraviť ragú. Nebolo to také zložité, ale naopak, veľmi jednoduché, rýchle plné vôní a chutí. Obsahuje samú sezónnu zeleninu. Čerstvé paradajky, kapiu, cibuľu, cesnak, kukuricu a ďalšie skvelé a chutné suroviny. Pikantnosť si toto jedlo priam pýtalo! 😉
Skvelý zdroj bielkovín a vlákniny. Servírovať môžete s obľúbenou prílohou, najlepšie s ryžou alebo na opečenej hrianke. Alebo aj s čerstvým šalátom? Čo myslíte? 🙂
Suroviny:
Postup:
Kuracie mäso som si zľahka osolila a okorenila čiernym korením. Na panvici som si rozohriala 1 ČL olivového oleja a mäso opiekla mierne dozlatista. Opečené kuracie mäso som premiestnila do misky a dala bokom.
Na tej istej panvici som si opiekla s 1 ČL olivového oleja cibuľu, plátky cesnaku a kápiu do zmäknutia (cca 10 minút). Nakoniec som vmiešala lístky tymianu.
Do hrnca som si pridala fazuľu (aj s omáčkou), nakrájané paradajky, kukuricu, opečenú kapiu, kuracie mäso a všetko zaliala kuracím vývarom. Nakoniec som dochutila bazalkou, červenou paprikou, mletým chilli, soľou a priviedla k varu. Varila som 30-40 minút na miernom plameni. Nezabudnite občas premiešať.
Dobrú chuť! 🙂