Pšenové šúľance s makom
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
35 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
264 kcal
50 g sacharidov
2.50 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Keď už mám mäsa po krk, prichádza na rad bezmäsitý deň. Bezmäsitý deň u mňa často znamená sladký obed, ktorý občas príde vhod a spríjemní deň. Aj vám? ;)
Myslím si, že skoro každý z nás má rád naše sladké tradičné jedlá, takže opäť som siahla po recepte na šúľance. Tentokrát sú bezlepkové, bezlaktózové a navyše vegan. Nikdy by mi nenapadlo, že aj zo pšena sa budú dať pripraviť takéto skvelé, jemné a navyše zdravé šúľance.
Neváhajte a ihneď sa pustite do prípravy. ;) Tá chuť bude stáť za to. Pšeno, gaštanová múka, bio puding, mak... :)
Suroviny:
Cesto:
3/4
šálky
voda
1/3
šálky
neuvarené pšeno
1/2
šálky
gaštanová múka
1 a 1/2
PL
vanilkový bio puding
Na vrch:
-
-
mletá škorica
-
-
mleté orechy
-
-
mletý mak
-
-
med/javorový sirup/agave
-
-
rozpustený kokosový olej
-
-
hrudkovitý tvaroh
Postup:
Pšeno som dvakrát prepláchla vriacou vodou, aby som ho zbavila horkosti. Následne som pšeno uvarila vo vriacej vode, kým nenasiaklo všetku tekutinu a nechala ho úplne vychladnúť.
Keď bolo pšeno vychladnuté, primiešala som múku, puding a vypracovala na pomúčenej doske nelepivé cesto. Cesto som si prekrojila na dve polovice a z každej polovice som vyšúľala dlhší valček, z ktorého som krájala menšie šúľance.
šúľance som uvarila vo vriacej vode so štipkou soli. Keď vyplávali na povrch, vytiahla som ich z vody. Hotové šúľance som posypala mletým makom, zľahka poliala javorovým sirupom a kokosovým olejom.
Dobrú chuť. 🙂