Pšenové šúľance s makom
Info:
Úvod:
Keď už mám mäsa po krk, prichádza na rad bezmäsitý deň. Bezmäsitý deň u mňa často znamená sladký obed, ktorý občas príde vhod a spríjemní deň. Aj vám? 😉
Myslím si, že skoro každý z nás má rád naše sladké tradičné jedlá, takže opäť som siahla po recepte na šúľance. Tentokrát sú bezlepkové, bezlaktózové a navyše vegan. Nikdy by mi nenapadlo, že aj zo pšena sa budú dať pripraviť takéto skvelé, jemné a navyše zdravé šúľance.
Neváhajte a ihneď sa pustite do prípravy. 😉 Tá chuť bude stáť za to. Pšeno, gaštanová múka, bio puding, mak… 🙂
Suroviny:
Postup:
Pšeno som dvakrát prepláchla vriacou vodou, aby som ho zbavila horkosti. Následne som pšeno uvarila vo vriacej vode, kým nenasiaklo všetku tekutinu a nechala ho úplne vychladnúť.
Keď bolo pšeno vychladnuté, primiešala som múku, puding a vypracovala na pomúčenej doske nelepivé cesto. Cesto som si prekrojila na dve polovice a z každej polovice som vyšúľala dlhší valček, z ktorého som krájala menšie šúľance.
šúľance som uvarila vo vriacej vode so štipkou soli. Keď vyplávali na povrch, vytiahla som ich z vody. Hotové šúľance som posypala mletým makom, zľahka poliala javorovým sirupom a kokosovým olejom.
Dobrú chuť. 🙂