Celozrnné cestoviny s omáčkou z kešu orechov
Info:
Úvod:
Máte už dlhšie chuť na cestoviny ako ja? 🙂 Tak toto je tá správna voľba! Jednoduchá a výborná omáčka z kešu orechov a cesnaku z ktorej vaše chuťové bunky budú skákať od radosti.
Suroviny:
Postup:
Cestoviny som si uvarila vo vriacej, mierne osolenej vode domäkka, hrášok na pare a kešu orechy opiekla nasucho na panvici. V mixéri som si rozmixovala kešu orechy dohladka (mixovala som približne 2 minúty). Následne som pridala 1/2 šálky vody a mixovala znova (nezľaknite sa, keď bude zmes riedka). Túto zmes som vyliala na panvicu a miešala na miernom plameni na sporáku (teraz by mala zmes pekne hustnúť). Pomaly som dolievala zvyšok vody, podľa potreby. Potom som pridala strúhaný parmezán, rozpučený cesnak, soľ a čierne korenie. Miešala som, dokiaľ mi nevznikla mierne hustá omáčka.
Nakoniec som do omáčky zľahka vmiešala cestoviny a hrášok.
Dobrú chuť! 🙂