Kelové závitky plnené hovädzím mäsom a ryžou
Info:
Úvod:
Ja osobne milujem kel, ale myslím si, že kel je všeobecne menej obľúbená zelenina, však? Dajte jej šancu a pripravte si ju na tento veľmi chutný a zdravý spôsob! 🙂
Možno väčšina z vás pozná recept na kapustové závitky, no moja verzia sa troška líši. Miesto kapusty som použila spomínaný kel, ktorý obaľuje zmes ryže, hovädzieho mäsa a ďalšie skvelé suroviny. My sme si pochutili maximálne, veríme, že aj vy! 😉
Suroviny:
Postup:
Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu a opiekla pár minút. Následne som pridala hovädzie mäso, dochutila soľou, mletou červenou paprikou, korením na mleté mäso, čiernym korením, cesnakom a opekala cca 10-15 minút, dokiaľ mäso nebolo hotové.
Vedľa v miske som si zmiešala ryžu spolu s hovädzou zmesou a syrmi. Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Kelové listy som si namočila do vriacej vody na 4 minúty, aby troška zmäkli a ľahko sa rolovali (ak konce listov budú mať veľké a tvrdé hlúby, vykrojte ich).
Kelový list som si položila pred seba (koniec kelového listu som mala bližšie k sebe), stred (od okraj po okraj) som naplnila ryžovou zmesou a zarolovala. Nakoniec som list prekrojila na polovicu. Postup som opakovala so zvyšnými.
Kelové rolky som premiestnila vedľa seba na plech a na každý list rozotrela 1 PL paradajkového pretlaku. Zapekala som 20 – 25 minút.
Dobrú chuť! 🙂