Kelové závitky plnené hovädzím mäsom a ryžou

Info:

10 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 75 minút
1 ks obsahuje:
85 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 6 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Ja osobne milujem kel, ale myslím si, že kel je všeobecne menej obľúbená zelenina, však? Dajte jej šancu a pripravte si ju na tento veľmi chutný a zdravý spôsob! 🙂

Možno väčšina z vás pozná recept na kapustové závitky, no moja verzia sa troška líši. Miesto kapusty som použila spomínaný kel, ktorý obaľuje zmes ryže, hovädzieho mäsa a ďalšie skvelé suroviny. My sme si pochutili maximálne, veríme, že aj vy! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
1 PL - olivový olej
1/4 šálky - strúhaný parmezán
1 ks - cesnak (strúčik)
1/2 balenia (125 g) - mozzarelly light
10 PL - paradajkový pretlak
1/3 šálky - cream cheese 5%
- - - mletá červená paprika
1 ks - červená cibuľa nakrájaná najemno
125 g - mleté hovädzie mäso chudé
1 šálka - uvarená ryža podľa chuti
- - - zmes korenia na mleté mäso
5 ks - veľké kelové listy

Postup:

Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu a opiekla pár minút. Následne som pridala hovädzie mäso, dochutila soľou, mletou červenou paprikou, korením na mleté mäso, čiernym korením, cesnakom a opekala cca 10-15 minút, dokiaľ mäso nebolo hotové.

Vedľa v miske som si zmiešala ryžu spolu s hovädzou zmesou a syrmi. Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.

Kelové listy som si namočila do vriacej vody na 4 minúty, aby troška zmäkli a ľahko sa rolovali (ak konce listov budú mať veľké a tvrdé hlúby, vykrojte ich).

Kelový list som si položila pred seba (koniec kelového listu som mala bližšie k sebe), stred (od okraj po okraj) som naplnila ryžovou zmesou a zarolovala. Nakoniec som list prekrojila na polovicu. Postup som opakovala so zvyšnými.

Kelové rolky som premiestnila vedľa seba na plech a na každý list rozotrela 1 PL paradajkového pretlaku. Zapekala som 20 – 25 minút.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy