Proteínový ryžový nákyp
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Ryža:
Ovocie+vrch ryžového nákypu:
Postup:
Ryža – Ryžu som si prepláchla pod tečúcou vodou. V hrnci som si skombinovala vodu s mliekom a pridala prepláchnutú ryžu. Ryžu som varila za občasného premiešania cca 25-30 minút (dokiaľ nenasiakla skoro všetku tekutinu a nevznikla mi hustá kaša). Do uvarenej ryže som primiešala med, kokosový olej, proteínový prášok a nechala vychladnúť. Kým sa ryža chladla, tak som si vyšľahala z 3 vaječných bielkov tuhý sneh. Do vychladnutej ryže som najprv primiešala 1 celé vajce a nakoniec zľahka sneh.
Ovocie – Hrozienka som si zaliala teplou vodou a nechala cca 10 minút odpočívať, aby troška zmäkli. Potom som si jablko som si nakrájala na menšie kocky a banán na kolieska. Rúru som si predhriala na 180 stupňov a spodok plechu vyložila papierom na pečenie. Na plech som vyliala 1/2 ryžovej zmesi, na to poukladala ovocie spolu s hrozienkami a škoricou, a nakoniec vyliala zvyšnú ryžovú zmes. Piekla som cca 35-40 minút.
Vrch ryžového nákypu som potrela tvarohom a posypala kokosovým cukrom. Pred krájaním som nechala mierne vychladnúť a následne rozkrájala na 6 rovnakých kúskov.
Dobrú chuť! 🙂