Pečená mozzarella s paradajkovou omáčkou
Info:
Úvod:
Pečené mozzarellové kolieska obalené v chrumkavých pomletých orechoch, ktoré sa rozpúšťajú na jazyku. Naservírujte si ich s rýchlou paradajkovou omáčkou a čerstvými lístkami rukoly či špenátu! 😉 Ak vám paradajkovej omáčky vyjde viac, dá sa dobre uskladniť v chladničke a nabudúce ju môžete použiť v inom recepte, napríklad na cestoviny. Mozzarellu som použila tú s nižším percentom tuku a paradajky domáce. 🙂 Chutný, nízko-kalorický a maximálne rýchly obed alebo večera. Kolieska skvele poslúžia aj ako predjedlo. Žeby zdravá verzia “vyprážaného syra” ?
Suroviny:
Postup:
Mozzarella – Mozzarellu som zbavila vody, nakrájala na hrubšie kolieska (z jednej mi vyšlo 6 koliesok) a dala na 10 minút odpočívať do chladničky. Zatiaľ som si najemno pomlela vlašské orechy v mixéri, vajce vyšľahala v hlbokom tanieri a dochutila soľou. Pomleté orechy som vysypala na plytký tanier a primiešala oregano. Mozzarellové kolieska som najprv obalila vo vajci a následne v orechoch. Opakovala som so zvyšnými kolieskami. Piekla som 8-10 minút.
Paradajková omáčka – Na panvici som si rozohriala olivový olej, rozpučila do neho cesnak a chvíľku opiekla (pozor, aby nezhorel). Potom som pridala paradajky, oregano, bobkový list, čierne korenie a soľ. Plameň som stíšila a varila na miernom ohni 15-20 minút. Nakoniec som primiešala bazalku (pre hladšiu konzistenciu vymixujte ponorným mixérom).
1 porcia (1/2 šálky) omáčky obsahuje: 51 kcal | 1g tuku | 0,1g bielkovín | 9g sacharidov |
Dobrú chuť!