Pečená mozzarella s paradajkovou omáčkou

Info:

12 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ks obsahuje:
67 kcal
Sacharidy: 2 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Pečené mozzarellové kolieska obalené v chrumkavých pomletých orechoch, ktoré sa rozpúšťajú na jazyku. Naservírujte si ich s rýchlou paradajkovou omáčkou a čerstvými lístkami rukoly či špenátu! 😉 Ak vám paradajkovej omáčky vyjde viac, dá sa dobre uskladniť v chladničke a nabudúce ju môžete použiť v inom recepte, napríklad na cestoviny. Mozzarellu som použila tú s nižším percentom tuku a paradajky domáce. 🙂 Chutný, nízko-kalorický a maximálne rýchly obed alebo večera. Kolieska skvele poslúžia aj ako predjedlo. Žeby zdravá verzia “vyprážaného syra” ?

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
2 ČL - sušená bazalka
1 ks - vajce
2 balenia (125 g) - mozzarelly light
2/3 šálky - pomleté vlašské orechy
- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
4 ČL - čerstvá bazalka
1 ČL - sušené oregano
1 ČL - olivový olej
2 ks - cesnak (strúčik)
4 šálky - konzervované paradajky

Postup:

Mozzarella – Mozzarellu som zbavila vody, nakrájala na hrubšie kolieska (z jednej mi vyšlo 6 koliesok) a dala na 10 minút odpočívať do chladničky. Zatiaľ som si najemno pomlela vlašské orechy v mixéri, vajce vyšľahala v hlbokom tanieri a dochutila soľou. Pomleté orechy som vysypala na plytký tanier a primiešala oregano. Mozzarellové kolieska som najprv obalila vo vajci a následne v orechoch. Opakovala som so zvyšnými kolieskami. Piekla som 8-10 minút.

Paradajková omáčka – Na panvici som si rozohriala olivový olej, rozpučila do neho cesnak a chvíľku opiekla (pozor, aby nezhorel). Potom som pridala paradajky, oregano, bobkový list, čierne korenie a soľ. Plameň som stíšila a varila na miernom ohni 15-20 minút. Nakoniec som primiešala bazalku (pre hladšiu konzistenciu vymixujte ponorným mixérom).

1 porcia (1/2 šálky) omáčky obsahuje: 51 kcal | 1g tuku | 0,1g bielkovín | 9g sacharidov |

Dobrú chuť!

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy