Zelené sladké mini lievančeky
Info:
Úvod:
V mojom svete varenia je všetko možné. Vôbec mi nie je divné pridávať zeleninu do dezertov, múčnikov, kaší, či lievancov. Vždy som v očakávaní čo z toho vzíde. Tento krát je to šPENáT! Ak si teraz myslíte, že je to divoká kombinácia, verte mi, že po ochutnaní si ich nepripravíte len raz!
špenát im dodáva len peknú zelenú farbu, väčšiu výživovú hodnotu a vláčnosť. Inak ho tam vôbec nie je cítiť, pretože banán a ostatné suroviny maskujú chuť špenátu. Do cesta som vôbec nepridávala žiadne sladidlo, najlepšie si je ich poliať ešte za tepla javorovým sirupom alebo medom! Pre bezlepkový variant použite bezlepkové vločky. Určite si ich obľúbite ako ja! 😉
Suroviny:
Postup:
V mixéri som si pomlela ovsené vločky na jemnú múčku a vysypala do hlbšej misky. Potom som primiešala kypriaci prášok, škoricu, zázvor, chia semienka, štipku soli a dala bokom.
Opäť do mixéru som si pridala mlieko, biely jogurt, špenát, banán, vaječné bielka a vymixovala do hladka. Túto mokrú zmes som si vyliala do suchej zmesi a dobre premiešala (ak by bola zmes náhodou moc riedka pridajte viac ovsených vločiek, ak hustá pridajte viac mlieka).
Na panvici som si rozohriala trocha kokosového oleja a vždy pridala 1 PL a 1/2 a tvorila malé lievančeky. Každú stranu som opekala cca 2 minúty.
Dobrú chuť! 🙂