Jahodovo-kokosové lievance
Info:
Úvod:
Jahody v záhrade si rastú a rastú, a tak mi napadlo-lievance!
Kombinácia kokos-jahody spolu dokonale hrajú. Musím sa s vami podeliť s mojou láskou k lievancom. Urobila som už rôzne kombinácie, veľkosti. Pripomínajú mi moje detstvo, vždy majú miesto v mojom srdci.
Do cesta som pridala banán, aby boli nadýchanejšie a vláčnejšie. Použila som opäť špaldovú múku s mandľovou, aby pekne držali po hromade. Pri opekaní som posypala vrch lievancov ešte strúhaným kokosom, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Mňam. Sen.
Asi to už moc prežívam, že? 😀 Recept.
Suroviny:
Postup:
V jednej miske som si zmiešala suché suroviny, v druhej miske mokré suroviny. Mokré suroviny som vymixovala ponorným mixérom do hladka. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a miešala, dokiaľ nevzniklo lievancové cesto.
Na panvici som si rozohriala kokosový olej, pridala cca naberačku cesta a čajovou lyžičkou som tvarovala okrúhli tvar. Vrch lievanca som posypala ešte strúhaným kokosom. Každú stranu som opekala 2 minúty, dokiaľ nechytili zlatistú farbu.
Podávala som s extra dávkou jahôd.
Dobrú chuť! 🙂