Špenátovo-omeletová torta s tvarohovým krémom

Špenátovo-omeletová torta s tvarohovým krémom

Výživové Hodnoty:

8 porcií / ks
45 minút
1 ks obsahuje:
131 kcal
6 g sacharidov
6 g tuku
13 g bielkovín

Popis:

Nie, nie, nie je to žiadny sladký dezert. Včera som dostala takú menšiu inšpiráciu, že čo takto skúsiť pripraviť slanú a zároveň rýchlu tortu? :) Pripomína vám to trochu tú palacinkovú, že? Ale od tej to má pekne ďaleko. Torta je zostavená zo špenátových omeliet a rýchleho šľahaného krému z tvarohu a krémového syra. Navyše je to aj zábava pripravovať! ;) Žiadna múka, plná zeleniny, bielkovín s nízkym obsahom sacharidov, čo viac si priať? :) Doprajte si ju na raňajky, obed, večeru alebo prekvapte svoju rodinu či návštevu týmto "dielom"! U nás chutila každému a zmizla za pár minút! To hovorí za všetko.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Omelety (6 ks):

- - soľ
- - mleté čierne korenie
1 PL olivový olej
5 ks vajce
5 ks cesnak (strúčik)
1 ks pór
5 šálok čerstvý baby špenát

Krém:

- - soľ
2 PL mlieko 1,5 %
1 šálka cream cheese 5%
1 šálka odtučnený tvaroh jemný

Postup:

Omelety-Na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájaný pór, cesnak nakrájaný na plátky a chvíľku opiekla. Potom som postupne pridávala špenát aby sa sparil a “zvädol” (ak sa vám bude náhodou pripekať zo spodku, podlejte trochou vody). Dochutila som soľou a čiernym korením. Zmes som nechala vychladnúť. Vychladnutú zmes som pridala do mixéra spolu s vajcami a vymixovala do hladkej konzistencie. Z tejto zmesi som pripravovala na panvici omelety (6 ks). Zmes som vždy rozliala na celú plochu panvice. Omelety som dala na 10 minút vychladnúť do chladničky.
Krém – Tvaroh, cream cheese a trocha soli som vyšľahala elektrickými metličkami na najvyššom stupni, dokiaľ nebol nadýchaný. Príprava torty-Na tanier som si položila 1 omeletu, ktorú som natrela vždy 1 vrchovatou lyžicou krému. Na to som položila druhú omeletu a znova natrela krémom. Takto som to opakovala so zvyšnými. Keď som dokončila vrstvenie, nakoniec som zvyšným krémom potrela celý vrch torty, aj boky. Vrch som posypala čiernym korením. Pred krájaním dajte tortu odpočívať aspoň na 20 minút do chladničky.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky