Špenátovo-omeletová torta s tvarohovým krémom
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Omelety (6 ks):
Krém:
Postup:
Omelety-Na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájaný pór, cesnak nakrájaný na plátky a chvíľku opiekla. Potom som postupne pridávala špenát aby sa sparil a “zvädol” (ak sa vám bude náhodou pripekať zo spodku, podlejte trochou vody). Dochutila som soľou a čiernym korením. Zmes som nechala vychladnúť. Vychladnutú zmes som pridala do mixéra spolu s vajcami a vymixovala do hladkej konzistencie. Z tejto zmesi som pripravovala na panvici omelety (6 ks). Zmes som vždy rozliala na celú plochu panvice. Omelety som dala na 10 minút vychladnúť do chladničky.
Krém – Tvaroh, cream cheese a trocha soli som vyšľahala elektrickými metličkami na najvyššom stupni, dokiaľ nebol nadýchaný. Príprava torty-Na tanier som si položila 1 omeletu, ktorú som natrela vždy 1 vrchovatou lyžicou krému. Na to som položila druhú omeletu a znova natrela krémom. Takto som to opakovala so zvyšnými. Keď som dokončila vrstvenie, nakoniec som zvyšným krémom potrela celý vrch torty, aj boky. Vrch som posypala čiernym korením. Pred krájaním dajte tortu odpočívať aspoň na 20 minút do chladničky.
Dobrú chuť.