Makovo-slivkové müsli

Info:

620 g
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
50g müsli obsahuje:
215 kcal
Sacharidy: 24 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Začnite ráno s týmto domácim makovo-slivkovým müsli a miskou studeného mlieka! Skvelý štart do nového dňa.

Ale má aj viacero využití. Môžete ho pridať do svojho obľúbeného smoothie, primiešať do gréckeho jogurtu, ako posýpku na rôzne dezerty či ovocných šalátov!

Z množstva mi vyšla 1 väčšia dóza. Ja osobne si ho najviac vychutnám s miskou gréckeho jogurtu a vrch polejem javorovým sirupom. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● trstinový cukor - 1/4 šálky -
● mletá škorica - 1 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 1/4 šálky -
● ovsené vločky - 2 a 1/2 šálky -
● kokosový olej - 1/3 šálky -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● mandle nadrvené nahrubo - 1 šálka -
● nepomletý mak - 1/4 šálky -
● nakrájané sušené slivky - 1 šálka -

Postup:

Do väčšej misky som si vyspala ovsené vločky, mandle, škoricu a mak. Potom som si rozohriala panvicu, pridala kokosový cukor, med, vanilkový extrakt, soľ a rozpustený kokosový olej. Zmes som priviedla som k miernemu varu a pridala do ovsenej zmesi. Zmes som dobre premiešala a vysypala na plech vyloženým papierom na pečenie.

Piekla som cca 25-30 minút, dokiaľ nezačali jemne hnednúť. Občas som zmes premiešala, aby sa zapiekli rovnomerne. Keď boli upečené, nakoniec som k nim primiešala sušené slivky. Skladujeme v sklenenej alebo umelej uzavretej nádobe na tmavom mieste.

Dobrú chuť! 🙂