Ovsená kaša s arašidovým maslom, banánom a škoricou
Info:
Úvod:
Na začiatok by som vám chcela napísať zopár výhod arašidového masla a jeho prospech pre naše telo. Niekedy ma štve, že ľudia si ho spájajú s tučnými Američanmi a považujú ho za niečo zlé a kalorické. Arašidové maslo, možno by ste to o ňom ani nepovedali, ale prispieva aj k chudnutiu. Ale jasné, že v odporúčanej dennej dávke (1- 2 polievkové lyžice za deň). Arašidové maslo (pravé, to znamená, že by malo obsahovať 90-100 % arašidov a žiaden pridaný cukor) obsahuje dobré, srdcu prospešné mononasýtené tuky a má nízky GI, ktorý nám pomáha udržovať stabilnú hladinu cukru v krvi.
Takže, čo obsahuje a aký ma prínos pre naše telo? Arašidové maslo je bohaté na bielkoviny (8g na porciu), vlákninu (2g na porciu) a dobré tuky, ktoré znižujú riziko srdcových ochorení a cukrovky. Bolo dokázané, že ľudia, ktorí konzumovali odporúčanú dennú dávku arašidového masla 5x v týždni, riziko cukrovky sa znížilo až o 30 %! Ďalej obsahuje vitamín E, vitamín posilňujúci našu imunitu B6, draslík a magnézium. Tak čo, zmenili ste názor na arašidové maslo? 😉
Suroviny:
Postup:
Ovsené vločky som si najprv na sucho opražila. Mlieko som priviedla k varu, pridala med, škoricu, ovsené vločky a za stáleho miešania varila, dokiaľ nezhustla a vločky nenasiakli všetku tekutinu.
Potom som kašu odstavila, primiešala arašidové maslo a rozpučený banán.
Dobrú chuť! 🙂