Ovsená kaša s neobvyklým zdrojom bielkovín
Proteín to nie je - VAJCE! ;) Zasýti na oveľa dlhšiu dobu, ako klasická ovsená kaša bez vajca. Nemusíte sa toho báť, kaša chutí podľa mňa ešte lepšie! Je taká krémovejšia.
Čo takto trochu ozvláštniť svoje raňajky? Namiesto vašej obľúbenej ovsenej kaše vyskúšať primiešať viac druhov obilnín, či semienok?
Ľanové semienka, pšeno, ovsené vločky, špaldová krupica robia vaše ráno ešte zdravšie a hlavne budete aktívni po celý deň! Tak čo, vyskúšate? 🙂
Pšeno som si prepláchla. Do hlbokej misky som si pridala vločky, krupicu, pšeno, ľanové semienka, orechy, škoricu, vanilku a ponorným mixérom vymixovala na “múku”.
V hrnci som si priviedla k varu mlieko s medom a pridala sypkú zmes. Následne som plameň stíšila na minimum a za stáleho miešania (najlepšie metličkou) som kašu miešala do zhustnutia.
Hotovú kašu som pridala do misky a vrch dozdobila obľúbeným ovocím.
Dobrú chuť! 🙂