Ovsená kaša s intenzívnou čokoládovou chuťou
Info:
Úvod:
Ovsenú kašu zaraďujem medzi pohodlné a chutné raňajky. Táto čokoládová ovsená kaša je ideálna na uspokojenie vašich čokoládových chutí a pomôže vám udržať si ich na uzde po celý deň.
Je pripravená z práškového kakaa, kvalitnej horkej čokolády, varená v kokosovom mlieku, pre krémovejšiu konzistenciu, a pre intenzívnu čokoládovú chuť som použila miesto medu čokoládový agave sirup. Táto ovsená kaša nadobudne pudingovú konzistenciu akonáhle primiešate horkú čokoládu a práškové kakao.
Mmmmmmmňam! Veď prečo nebyť raz za čas hriešny ráno. No nie? 🙂
Suroviny:
Postup:
V hrnci som zmiešala vodu s kokosovým mliekom a priviedla k varu. Ovsené vločky som zľahka vymixovala ponorným mixérom a pridala do mlieka. Keď ovsené vločky začali hustnúť, primiešala som agave sirup, práškové kakao a ešte chvíľku miešala, dokiaľ nedosiahli pudingovú konzistenciu.
Potom som ich odstránila zo sporáku a primiešala k nim horkú čokoládu, aby sa pekne rozpustila. Ovsenú kašu som premiestnila do misky, na vrch poukladala čerešne, posypala zľahka kokosom a nakoniec zaliala s troškou kokosovým mliekom.
Dúfam, že sa nestanete na nej závislí!
Dobrú chuť! 🙂