Broskyňové lievance s ovsenou posýpkou

Info:

8 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 čistý lievanec obsahuje:
108 kcal
Sacharidy: 15 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Po dlhej dobe som dostala chuť na lievance. A vznikli z toho tieto mimoriadne chutné lievance! 🙂

Tieto zlaté lievance sú ako broskyňové tortičky na raňajky. šťavnaté broskyne obklopené jemným ovseno – celozrnným cestom, potreté chladným tvarohom obohatené o skvelú, mäkkú ovsenú posýpku.

Sú plné vlákniny a bielkovín! Lepšie svoj deň nemôžete ani začať. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

štipka - - soľ
1 ČL - mletá škorica
2 PL - med/javorový sirup/agave
2/3 šálky - mlieko 1,5 %
1/2 šálky - ovsená múka
1/2 šálky - celozrnná múka stredná
1/2 ČL - jedlá sóda
1/2 ČL - kypriaci prášok do pečiva
1 ČL - vanilkový extrakt
1 ks - vajce
2 PL - rozpustený kokosový olej
1/2 ČL - mletý zázvor
1 šálka - nakrájané broskyne
1-2 PL - med/javorový sirup/agave
1-2 PL - mlieko 1,5 %
1/4 šálky - ovsené vločky jemné
1/2 šálky - ovsená múka
- - - mletá škorica

Postup:

Lievance – v jednej miske som si zmiešala všetky suché suroviny a v druhej miske mokré suroviny. Mokrú zmes som pridala do suchej zmesi a dobre vymiešala. Cesto som nachvíľku dala bokom.

Posýpka – všetky suroviny som si zmiešala rukou v miske. Ak sa vám zdá zmes moc suchá pridajte viac mlieka, ak moc riedka pridajte viac ovsenej múky.

Lievance som opekala na rozohriatom kokosovom oleji. Vždy som pridala 1 menšiu naberačku cesta. Keď sa jedna strana opekala, tak vrch neopečenej strany som posypala broskyňami (neprežeňte to s množstvom broskýň).

Na hotové lievance som natrela tvaroh, položila druhý lievanec, na neho opäť natrela tvaroh a posypala ovsenou posýpkou.

Celá ovsená posýpka (120g) obsahuje 259 kcal, 8g bielkovín, 44g sacharidov a 5g tuku.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy