Broskyňové lievance s ovsenou posýpkou

Info:

8 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 čistý lievanec obsahuje:
108 kcal
Sacharidy: 15 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Po dlhej dobe som dostala chuť na lievance. A vznikli z toho tieto mimoriadne chutné lievance! 🙂

Tieto zlaté lievance sú ako broskyňové tortičky na raňajky. šťavnaté broskyne obklopené jemným ovseno – celozrnným cestom, potreté chladným tvarohom obohatené o skvelú, mäkkú ovsenú posýpku.

Sú plné vlákniny a bielkovín! Lepšie svoj deň nemôžete ani začať. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Lievance:
● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● mlieko 1,5 % - 2/3 šálky -
● ovsená múka - 1/2 šálky -
● celozrnná múka stredná - 1/2 šálky -
● jedlá sóda - 1/2 ČL -
● kypriaci prášok do pečiva - 1/2 ČL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vajce - 1 ks -
● rozpustený kokosový olej - 2 PL -
● mletý zázvor - 1/2 ČL -
● nakrájané broskyne - 1 šálka -
Posýpka:
● med/javorový sirup/agave - 1-2 PL -
● mlieko 1,5 % - 1-2 PL -
● ovsené vločky jemné - 1/4 šálky -
● ovsená múka - 1/2 šálky -
● mletá škorica - - - -

Postup:

Lievance – v jednej miske som si zmiešala všetky suché suroviny a v druhej miske mokré suroviny. Mokrú zmes som pridala do suchej zmesi a dobre vymiešala. Cesto som nachvíľku dala bokom.

Posýpka – všetky suroviny som si zmiešala rukou v miske. Ak sa vám zdá zmes moc suchá pridajte viac mlieka, ak moc riedka pridajte viac ovsenej múky.

Lievance som opekala na rozohriatom kokosovom oleji. Vždy som pridala 1 menšiu naberačku cesta. Keď sa jedna strana opekala, tak vrch neopečenej strany som posypala broskyňami (neprežeňte to s množstvom broskýň).

Na hotové lievance som natrela tvaroh, položila druhý lievanec, na neho opäť natrela tvaroh a posypala ovsenou posýpkou.

Celá ovsená posýpka (120g) obsahuje 259 kcal, 8g bielkovín, 44g sacharidov a 5g tuku.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.