Špenátovo-parmezánové suflé
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
35 minút
1 porcia obsahuje:
180 kcal
4 g sacharidov
10 g tuku
16 g bielkovín
Popis:
Čerstvý špenát s parmezánom a vajíčkami zapečený ako suflé. Rýchly, nadýchaný a pohodlný recept s minimum sacharidov, ktorý je pripravený za pár minút! Vychutnať si ho môžete na raňajky, obed či večeru! ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
ČL
olivový olej
1/3
šálky
mlieko 1,5 %
2
PL
strúhaný parmezán
2
ČL
škrob/arrowroot prášok na zahustenie
2
ks
cesnak (strúčik)
2
ks
vaječný bielok
2
ks
žĺtok
1 a 1/2
šálky
čerstvý baby špenát
2
šálka
cream cheese 5%
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Misky (alebo ak máte originál misky na suflé, použite tie) som si zľahka vymazala olivovým olejom a dala bokom.
špenátové lístky som si pripravila na pare, aby trocha “zvädli” a stratili na objeme. Následne som z nich vyžmýkala prebytočnú vodu a nakrájala na väčšia kusy. V panvici som si zmiešala mlieko, škrob, dochutila soľou, čiernym korením a miešala, dokiaľ mi nevznikla hladká, hustá zmes. Zmes som si vyliala do hlbokej misky a nechala odpočívať 5-10 minút. Potom som vmiešala žĺtka, bielka, parmezán, cream cheese, rozpučený cesnak a špenát.
Zmes som vyliala do pripravených misiek a piekla 20-25 minút pri zníženej teplote na 180 stupňov. Servírujeme ihneď.
Dobrú chuť! 🙂