Špenátovo-parmezánové suflé

Špenátovo-parmezánové suflé

Výživové Hodnoty:

2 porcií / ks
35 minút
1 porcia obsahuje:
180 kcal
4 g sacharidov
10 g tuku
16 g bielkovín

Popis:

Čerstvý špenát s parmezánom a vajíčkami zapečený ako suflé. Rýchly, nadýchaný a pohodlný recept s minimum sacharidov, ktorý je pripravený za pár minút! Vychutnať si ho môžete na raňajky, obed či večeru! ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
1 ČL olivový olej
1/3 šálky mlieko 1,5 %
2 PL strúhaný parmezán
2 ČL škrob/arrowroot prášok na zahustenie
2 ks cesnak (strúčik)
2 ks vaječný bielok
2 ks žĺtok
1 a 1/2 šálky čerstvý baby špenát
2 šálka cream cheese 5%

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Misky (alebo ak máte originál misky na suflé, použite tie) som si zľahka vymazala olivovým olejom a dala bokom.
špenátové lístky som si pripravila na pare, aby trocha “zvädli” a stratili na objeme. Následne som z nich vyžmýkala prebytočnú vodu a nakrájala na väčšia kusy. V panvici som si zmiešala mlieko, škrob, dochutila soľou, čiernym korením a miešala, dokiaľ mi nevznikla hladká, hustá zmes. Zmes som si vyliala do hlbokej misky a nechala odpočívať 5-10 minút. Potom som vmiešala žĺtka, bielka, parmezán, cream cheese, rozpučený cesnak a špenát.
Zmes som vyliala do pripravených misiek a piekla 20-25 minút pri zníženej teplote na 180 stupňov. Servírujeme ihneď.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky