Špenátovo-parmezánové suflé
Info:
Úvod:
Čerstvý špenát s parmezánom a vajíčkami zapečený ako suflé. Rýchly, nadýchaný a pohodlný recept s minimum sacharidov, ktorý je pripravený za pár minút! Vychutnať si ho môžete na raňajky, obed či večeru! 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Misky (alebo ak máte originál misky na suflé, použite tie) som si zľahka vymazala olivovým olejom a dala bokom.
špenátové lístky som si pripravila na pare, aby trocha “zvädli” a stratili na objeme. Následne som z nich vyžmýkala prebytočnú vodu a nakrájala na väčšia kusy. V panvici som si zmiešala mlieko, škrob, dochutila soľou, čiernym korením a miešala, dokiaľ mi nevznikla hladká, hustá zmes. Zmes som si vyliala do hlbokej misky a nechala odpočívať 5-10 minút. Potom som vmiešala žĺtka, bielka, parmezán, cream cheese, rozpučený cesnak a špenát.
Zmes som vyliala do pripravených misiek a piekla 20-25 minút pri zníženej teplote na 180 stupňov. Servírujeme ihneď.
Dobrú chuť! 🙂