Cukinovo-banánové lievance
Info:
Úvod:
Ďalší skvelý recept z cukiny! Čo takto zajtra na raňajky? 🙂
Dnešný recept sa skladá zo samých skvelých surovín a neobsahuje vajce ani ďalší pridaný tuk! Neviem ako vy, ale raňajky sú pre mňa najobľúbenejším jedlom dňa. Vždy sa teším už od večera, aký nový recept opäť vyskúšam.
Tieto zdravé a chutné lievance sú doplnené o horkú čokoládu, ktorá sa pridáva priamo na vrch pri opekaní. Neobsahujú vajce ani pridaný tuk, ale zato si stále zachovávajú mäkkosť, nadýchanosť a jemnosť. Banán a hlavne cukina zjemňuje celé cesto.
Dosť bolo rečí a vrhnime sa na recept! 🙂
Suroviny:
Postup:
Cukinu som poukladala na servítky a zbavila ju prebytočnej vody.
V jednej miske som zmiešala múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu. V druhej miske som zmiešala rozpučený banán, cukor, cmar a vanilku. Suchú zmes som vysypala do mokrej zmesi a dobre vymiešala. Nakoniec som jemne vmiešala cukinu.
Na panvici som si rozohriala kokosový olej a opekala stredne veľké lievance. Keď sa jedna strana opekala, vrch lievanca som posypala trochou horkej čokolády a po chvíli pretočila na druhú stranu. Opakujeme so zvyšným cestom.
Dobrú chuť! 🙂