Brokolicová frittata
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
45 minút
1 porcia obsahuje:
215 kcal
6 g sacharidov
8 g tuku
23 g bielkovín
Popis:
Frittata je niečo ako pečená omeleta. Táto je plnená krehkou brokolicou, rozpusteným syrom a jarnou cibuľkou. Čiže plná bielkovín s minimom sacharidov!
Najlepšie chutí s celozrnným pečivom, alebo s čerstvým šalátom, či s kopčekom bieleho jogurtu. :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
strúhaný parmezán
1
ks
vajce
1
ks
cesnak (strúčik)
2
ks
vaječný bielok
1/2
šálky
uvarená brokolica na pare
1/4
šálky
nakrájaná jarná cibuľka
2
PL
strúhaný syr Eidam
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Misku, ktorá je vhodná na zapekanie v rúre, som si potrela olivovým olejom.
Na spodok misky som si poukladala malé kúsky brokolice a jarnú cibuľku. Na brokolicu som posypala nastrúhaný syr Eidam a Parmezán. V ďalšej miske som si rozšľahala vajce s bielkami a dochutila soľou, čiernim korením a rozpučeným cesnakom. Túto zmes som vyliala na vrch brokolice a poprepichovala mierne vidličkou aby sa vaječná zmes dostala všade.
Piekla som 30-35 minút.
Dobrú chuť!