Zapekaná kokosovo-čučoriedková ovsená kaša
Info:
Úvod:
ó, pozritre sa na tú farbu, milujem farbu čučoriedok, keď zafarbujú každý pripravovaný dezert, koláč, či ovsené kaše. Nadýchaná, ľahká, plná antioxidantov, vitamínov a vlákniny. Skvele vás nakopne do nového dňa!
Čučoriedky pomáhajú regulovať krvný tlak a znižujú “zlý” LDL cholesterol, ktorý môže viesť ku kardiovaskulárnym chorobám. Navyše sú výborným antioxidantom!
Kokos, hoci obsahuje vysoké množstvo nasýtených tukov, no nie všetky nasýtené tuky v kokose predstavujú zdravotný neprospech nášmu telu. Takže, ak je konzumovaný s mierou, neškodí nám. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Potom som si v jednej miske zmiešala mokré suroviny (mlieko, vaječné bielko, med, vanilkový extrakt, soľ), v druhej miske suché suroviny (ovsené vločky, prášok do pečiva, škoricu a kokos).
Suché suroviny som vysypala so mokrej zmesi, dobre premiešala a zľahka primiešala čučoriedky. Zapekaciu misku som si potrela kokosovým olejom, dno misky som posypala kokosom a vyliala do nej pripravenú ovsenú zmes.
Piekla som 30 minút.
Dobrú chuť! 🙂