Zapekaný škoricový bulgur
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
40 minút
1 porcia obsahuje:
419 kcal
60 g sacharidov
10 g tuku
16 g bielkovín
Popis:
Horúca miska plná krémového a škoricového bulguru zmiešaná so sladkým banánom, javorovým sirupom a orechmi. Deň je hneď krajší! Kto by si dal? :)
Pre krémovejšiu konzistenciu môžete bulgur namočiť do akéhokoľvek mlieka.
Suroviny:
2
ČL
mletá škorica
1/2
šálky
bulgur
2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
2
ks
vajce
2
PL
javorový sirup
2
ks
rozpučený banán
1 a 1/2
šálky
voda
4
PL
nasekané vlašské orechy
Postup:
Bulgur som si večer v miske zaliala mliekom (mlieko použite akékoľvek, podľa potreby), zakryla potravinárskou fóliou a dala odpočívať cez noc do chladničky.
Ráno som si rúru predhriala na 200 stupňov a pripravila 2 zapekacie misky. Potom som si bulgur vytiahla z chladničky (prebytočné mlieko vyliala) a primiešala všetky ostatné suroviny. Zmes som rozdelila rovnomerne do dvoch zapekacích misiek a zapekala 25-30 minút.
Dobrú chuť.