Lievance z kokosovej múky s karobovou polevou
Info:
Úvod:
Skúšali ste použiť karob namiesto práškového kakaa? 🙂
Karob, tzv. “svätojánsky chlieb”, je tmavo hnedé ovocie stromu Ceratonia siliqua. Karob je zdravšou alternatívou kakaa a to nielen vďaka farbe, ale aj chuti! V porovnaní s kakaom má vyšší obsah vápnika, menej tuku a kalórií. A to už je zopár dôvodov, prečo si ho dať radšej ako čokoládu. Má vysoký obsah vlákniny, znižuje cholesterol a pomáha tráveniu a vylučovaniu škodlivín z organizmu. Do karobových výrobkov sa nemusia pridávať na zjemnenie ani cukor, ani tuk. Karob je sám o sebe sladký a chutný. Karob obsahuje vitamíny skupiny B, vápnik, horčík, draslík, železo, mangán, chróm a meď.
Karob zakúpite v každom dobrom bio obchode.
Ďalšia moja obľúbená kombinácia. Kokos a karob. Vyskúšajte aj vy tieto nadýchané a vzdušné ievance s karobovou omáčkou! Zamilujete si ich okamžite. 😉
Suroviny:
Postup:
Lievance- V jednej miske som si zmiešala suché suroviny a v ďalšej miske mokré suroviny. Mokré suroviny som vmiešala do suchých surovín. Na panvici som si rozohriala trocha kokosového oleja a tvorila malé lievančeky (zmes bude tuhšia, ja som ich tvarovala v ruke). Z každej strany som opekala cca 2 minúty.
Omáčka- Všetky suroviny som si spolu vymiešala v menšej miske a poliala s ňou hotové lievance.
Ešte čerstvé ovocie na vrch a môžete sa do nich pustiť. 🙂
Dobrú chuť.