0257. Čokoládovo-pšenová granola s maca práškom_02

Čokoládovo-pšenová granola s maca práškom

Výživové Hodnoty:

3 porcií / ks
40 minút
1 porcia (1/2 šálky) obsahuje:
274 kcal
38 g sacharidov
10 g tuku
6 g bielkovín

Popis:

Tak takúto extra zdravú granolu (müsli) v obchode nekúpite! :) U nás doma je veľkým hitom. Za chvíľku je pripravená a množstvo máte na viac dní. Takže, ak nestíhate občas raňajky, alebo neviete čo na desiatu, tak si ju určite si pripravte. Obsahuje samé skvelé veci - maca prášok, chia semienka, pšeno, ovsené vločky, kakao, kokosový olej, arašidové maslo, orechy...Vďaka pšenu je ešte chrumkavejšia! Najlepšie je si ju vychutnať s miskou bieleho jogurtu a čerstvým ovocím! ;) Pre bezlepkový variant použite bezlepkové vločky.Nestretli ste sa ešte s maca práškom? Maca je rastlina z Južnej Ameriky. Využíva sa jej koreň, ktorí sa následne suší a melie na prášok. Má veľmi pozitívne účinky pre naše telo. Podporuje fyzický a duševný výkon, vitalitu, údajne aj sexuálny výkon mužov i žien. ;) Obsahuje 20 rôznych mastných kyselín, 19 aminokyselín a bohaté množstvo minerálov, ako vápnik, draslík, meď, zinok, fosfor, horčík, selén a iné. Z vitamínov obsahuje C, B1, B2, B3 a B6 a karotény. Navyše obsahuje 11% bielkovín. Ako ho použiť? Pridajte ho do kokteilov, smoothies, šalátov, müsli, kaší...ODD je 1-3 ČL.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Suché suroviny:

2 ČL mletá škorica
1 šálka ovsené vločky
1/3 šálky pšeno
1 PL chia semienka
1/3 šálky sušené hrozienka
1/4 šálky kokosové lupienky
2 PL kokosový cukor
2 PL práškové kakao/karob
1/3 šálky mix orechov
1 PL maca prášok

Mokré suroviny:

1 a 1/2 PL arašidové maslo
3 PL med/javorový sirup/agave
2 PL kokosový olej
1 ČL vanilkový extrakt

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Všetky suché suroviny som si premiešala v hlbokej miske. Mokré suroviny som si pridala do malého hrnca, priviedla k varu za stáleho miešania a vyliala na suchú zmes.

Varechou som vypracovala hrudkovú zmes (ak to už nie je také horúce, dobre je použiť aj ruky, lepšie sa všetko prepojí) a vysypala na plech vyloženým papierom na pečenie. Piekla som 30 minút (viac nie). Po 30 minútach som plech vybrala a nechala dobre vychladnúť, vtedy zmes dosiahne chrumkavosť.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky