Ovsené blondies z červenej šošovice
Info:
Úvod:
Nebudete veriť, že tieto ovsené, sladké štvorčeky sú pripravené z šošovice!
šošovica v dezerte? Čože? Možno si teraz myslíte, že som divná, ale po ochutnaní zmeníte názor. Všetko čo dostanete budú ovsené štvorčeky s jemnou arašidovou príchuťou, Po šošovici ani stopy. Tá im dodá len jemnosť a vláčnosť. Navyše vysoký obsah vlákniny. 🙂
Nebojte sa tejto kombinácie, ak máte radi arašidové maslo a ovsené vločky, určite u vás toto blondies zaboduje. Najlepšie chutia aj mierne vychladené v chladničke na druhý deň, nie iba hneď po upečení!
Piekla som ich v menšej silikónovej forme (31×24 cm). Forma musí byť hlbšia, plytký plech neodporúčam. Ja ich zvyčajne jedávam na raňajky, skvelý a hlavne zdravý štart do nového dňa! 😉
Suroviny:
Postup:
Do malého hrnca som pridala šošovicu s 1 šálkou vody a priviedla k varu. Potom som znížila plameň na minimum a zakryla pokrievkou. Varila som cca 10-15 minút, dokiaľ šošovica nebola uvarená. Uvarenú šošovicu som premiestnila do hlbokej misky s troškou vody a ponorným mixérom vymixovala dohladka.
V ďalšej miske som si rozmixovala ovsené vločky na múku (nemusia byť dokonale rozmixované) a pridala k nim jedlú sódu a soľ. Potom som arašidové maslo spolu s medom a vanilkovým extraktom vymixovala dohladka a primiešala k šošovici. Nakoniec som vmiešala do tejto zmesi rozmixované vločky a kúsky čokolády (ale nie všetky, trocha som si nechala aj na vrch.)
Zmes som vyliala do silikónovej formy, vrch posypala zvyšnou čokoládou a piekla 20-25 minút. Pred krájaním necháme dobre vychladnúť! Je to dôležité, potom nebudú držať tvar.
Dobrú chuť! 🙂