Ovsené blondies z červenej šošovice

Info:

16 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 ks obsahuje:
125 kcal
Sacharidy: 16 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Nebudete veriť, že tieto ovsené, sladké štvorčeky sú pripravené z šošovice!

šošovica v dezerte? Čože? Možno si teraz myslíte, že som divná, ale po ochutnaní zmeníte názor. Všetko čo dostanete budú ovsené štvorčeky s jemnou arašidovou príchuťou, Po šošovici ani stopy. Tá im dodá len jemnosť a vláčnosť. Navyše vysoký obsah vlákniny. 🙂

Nebojte sa tejto kombinácie, ak máte radi arašidové maslo a ovsené vločky, určite u vás toto blondies zaboduje. Najlepšie chutia aj mierne vychladené v chladničke na druhý deň, nie iba hneď po upečení!

Piekla som ich v menšej silikónovej forme (31×24 cm). Forma musí byť hlbšia, plytký plech neodporúčam. Ja ich zvyčajne jedávam na raňajky, skvelý a hlavne zdravý štart do nového dňa! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1 ČL -
● arašidové maslo - 1/2 šálky -
● med/javorový sirup/agave - 1/3 šálky -
● ovsené vločky - 1 šálka -
● jedlá sóda - 1/2 ČL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● nasekaná kvalitná horká čokoláda - 1/3 šálky -
● červená šošovica - 1/2 šálky -

Postup:

Do malého hrnca som pridala šošovicu s 1 šálkou vody a priviedla k varu. Potom som znížila plameň na minimum a zakryla pokrievkou. Varila som cca 10-15 minút, dokiaľ šošovica nebola uvarená. Uvarenú šošovicu som premiestnila do hlbokej misky s troškou vody a ponorným mixérom vymixovala dohladka.

V ďalšej miske som si rozmixovala ovsené vločky na múku (nemusia byť dokonale rozmixované) a pridala k nim jedlú sódu a soľ. Potom som arašidové maslo spolu s medom a vanilkovým extraktom vymixovala dohladka a primiešala k šošovici. Nakoniec som vmiešala do tejto zmesi rozmixované vločky a kúsky čokolády (ale nie všetky, trocha som si nechala aj na vrch.)

Zmes som vyliala do silikónovej formy, vrch posypala zvyšnou čokoládou a piekla 20-25 minút. Pred krájaním necháme dobre vychladnúť! Je to dôležité, potom nebudú držať tvar.

Dobrú chuť! 🙂