Perníkové lievance so sušenými figami
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
35 minút
1 ks obsahuje:
119 kcal
12 g sacharidov
4 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
Dnešné nedeľné ráno vyzeralo a chutilo takto! :)Dnes som chcela vymyslieť nejakú zaujímavú kombináciu chutí. Amarantová múka, pohánková múka, celozrnná múka, grécky jogurt, perníkové korenie a sušené figy. No, neznie so dobre?Výsledok bol prekvapivý! Jemná konzistencia, karamelizované figy, perníková chuť...
Suroviny:
štipka
-
soľ
2
PL
med/javorový sirup/agave
1/4
šálky
pohánková múka
1
šálka
0% grécky jogurt
1
balenie
kypriaci prášok do pečiva
1
ČL
vanilkový extrakt
2
-
vajcia
3
PL
rozpustený kokosový olej
1
ČL
perníkové korenie
1/2
šálky
hladká celozrnná múka
1/2
šálky
amarantová múka
4-8
PL
mandľové mlieko
12 ks
-
sušené figy
Postup:
V jednej miske som si zmiešala mokré suroviny (mlieko, grécky jogurt, vajcia, kokosový olej, vanilkový extrakt a med).
V ďalšej miske som si zmiešala suché suroviny (všetky múky, prášok do pečiva, perníkové korenie a štipku soli). Mokré suroviny som si vyliala do suchých a dobre premiešala. Figy som nakrájala na tenšie kolieska.
Na panvici som si rozohriala trošku kokosového oleja a tvorila lievance. Keď sa opekala jedna strana, na vrch neopečenej strany som poukladala kúsky fíg (na každý lievance 1 nakrájana figa). Opekáme z každej strany dozlatista a podávame s javorovým sirupom.
Dobrú chuť! 🙂