Perníkové lievance so sušenými figami

Info:

12 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 ks obsahuje:
119 kcal
Sacharidy: 12 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Dnešné nedeľné ráno vyzeralo a chutilo takto! 🙂

Dnes som chcela vymyslieť nejakú zaujímavú kombináciu chutí. Amarantová múka, pohánková múka, celozrnná múka, grécky jogurt, perníkové korenie a sušené figy. No, neznie so dobre?

Výsledok bol prekvapivý! Jemná konzistencia, karamelizované figy, perníková chuť…

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● pohánková múka - 1/4 šálky -
● 0% grécky jogurt - 1 šálka -
● kypriaci prášok do pečiva - 1 balenie -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vajcia - 2 - -
● rozpustený kokosový olej - 3 PL -
● perníkové korenie - 1 ČL -
● hladká celozrnná múka - 1/2 šálky -
● amarantová múka - 1/2 šálky -
● mandľové mlieko - 4-8 PL -
● sušené figy - 12 ks - -

Postup:

V jednej miske som si zmiešala mokré suroviny (mlieko, grécky jogurt, vajcia, kokosový olej, vanilkový extrakt a med).

V ďalšej miske som si zmiešala suché suroviny (všetky múky, prášok do pečiva, perníkové korenie a štipku soli). Mokré suroviny som si vyliala do suchých a dobre premiešala. Figy som nakrájala na tenšie kolieska.

Na panvici som si rozohriala trošku kokosového oleja a tvorila lievance. Keď sa opekala jedna strana, na vrch neopečenej strany som poukladala kúsky fíg (na každý lievance 1 nakrájana figa). Opekáme z každej strany dozlatista a podávame s javorovým sirupom.

Dobrú chuť! 🙂