Perníkové lievance so sušenými figami
Info:
Úvod:
Dnešné nedeľné ráno vyzeralo a chutilo takto! 🙂
Dnes som chcela vymyslieť nejakú zaujímavú kombináciu chutí. Amarantová múka, pohánková múka, celozrnná múka, grécky jogurt, perníkové korenie a sušené figy. No, neznie so dobre?
Výsledok bol prekvapivý! Jemná konzistencia, karamelizované figy, perníková chuť…
Suroviny:
Postup:
V jednej miske som si zmiešala mokré suroviny (mlieko, grécky jogurt, vajcia, kokosový olej, vanilkový extrakt a med).
V ďalšej miske som si zmiešala suché suroviny (všetky múky, prášok do pečiva, perníkové korenie a štipku soli). Mokré suroviny som si vyliala do suchých a dobre premiešala. Figy som nakrájala na tenšie kolieska.
Na panvici som si rozohriala trošku kokosového oleja a tvorila lievance. Keď sa opekala jedna strana, na vrch neopečenej strany som poukladala kúsky fíg (na každý lievance 1 nakrájana figa). Opekáme z každej strany dozlatista a podávame s javorovým sirupom.
Dobrú chuť! 🙂