Lievance z ovsených otrúb a ricotty
Výživové Hodnoty:
8 porcií / ks
35 minút
1 ks obsahuje:
199 kcal
24 g sacharidov
8 g tuku
9 g bielkovín
Popis:
Pekné skoré ránko prajeme! :)Dnes si to pýtalo lievance! S ricottou, vajcom a ovsenými otrubami obsahujú tieto lievance veľké množstvo bielkovín. Ale obsahujú aj ďalšie chutné suroviny, ako špaldovú múku, kokosový olej, mlieko a čerstvé ovocie.S cestom sa veľmi dobre pracuje a a nelepí sa, takže žiadne rozprsknuté cesto na okolo nehrozí. Zasýtia vas na dlhšú dobu, takže žiadne výkyvy hladiny cukru nehrozia. ;)
Suroviny:
štipka
-
soľ
1/4
šálky
trstinový cukor
2
PL
med/javorový sirup/agave
1
šálka
mlieko 1,5 %
1
šálka
špaldová múka hladká
4
PL
kokosový olej
1
ČL
jedlá sóda
1
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
ČL
bourbon vanilka
2
-
vajcia
3/4
šálky
ovsené otruby
3/4
balenia (200g)
syru ricotta
Postup:
V jednej miske som si zmiešala suché suroviny (múku, ovsené otruby, trstinový cukor, vanilku, soľ, jedlú sódu a prášok do pečiva). V druhej miske som si zmiešala mokré suroviny (mlieko, ricottu, vajcia, kokosový olej a med).
Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre vymiešala metličkami. Na panvici som si rozohriala trošku kokosového oleja, plameň stíšila na minimum a tvorila menšie lievance (1 menšia naberačka). Každú stranu som opekala cca 2 minúty. Pred podávaním som dozdobila sezónnym čerstvým ovocím a lyžičkou ricotty.
Dobrú chuť! 🙂