Lievance z ovsených otrúb a ricotty
Info:
Úvod:
Pekné skoré ránko prajeme! 🙂
Dnes si to pýtalo lievance! S ricottou, vajcom a ovsenými otrubami obsahujú tieto lievance veľké množstvo bielkovín. Ale obsahujú aj ďalšie chutné suroviny, ako špaldovú múku, kokosový olej, mlieko a čerstvé ovocie.
S cestom sa veľmi dobre pracuje a a nelepí sa, takže žiadne rozprsknuté cesto na okolo nehrozí. Zasýtia vas na dlhšú dobu, takže žiadne výkyvy hladiny cukru nehrozia. 😉
Suroviny:
Postup:
V jednej miske som si zmiešala suché suroviny (múku, ovsené otruby, trstinový cukor, vanilku, soľ, jedlú sódu a prášok do pečiva). V druhej miske som si zmiešala mokré suroviny (mlieko, ricottu, vajcia, kokosový olej a med).
Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre vymiešala metličkami. Na panvici som si rozohriala trošku kokosového oleja, plameň stíšila na minimum a tvorila menšie lievance (1 menšia naberačka). Každú stranu som opekala cca 2 minúty. Pred podávaním som dozdobila sezónnym čerstvým ovocím a lyžičkou ricotty.
Dobrú chuť! 🙂