Makovo-citrónová ovsená kaša
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
10 minút
306 kcal
29 g sacharidov
11 g tuku
13 g bielkovín
Popis:
Milujem mak. Mohla by som ho jesť na kilá. Ešte viac milujem kombináciu maku a citrónu. Makové muffiny patria medzi moje obľúbené. Tak som sa jedného dňa rozhodla preniesť túto kombináciu do ovsenej kaše. ;)Čerstvá kôra a šťava s citrónu, chrumkavý mak, obohatená o vaječné bielko a makové mlieko. Spojenie surovín, ktoré vykúzlili krémové a chutné raňajky na ktoré len tak nezabudnete.
Suroviny:
1
PL
med/javorový sirup/agave
1/3
šálky
ovsené vločky jemné
1/2
ČL
bourbon vanilka
1
ks
vaječný bielok
-
-
kôra a šťava z 1 citróna
2/3
šálky
makové mlieko
3
PL
mletý mak
Postup:
V hrnci som si ručne metličkou vymiešala mlieko, šťavu a kôru z citróna, vaječný bielok a med. Vedľa v miske som si zmiešala ostatné suché suroviny.
Mlieko, za stáleho miešania, som priviedla k varu. Potom som pridala ovsenú zmes a miešala do zhustnutia, dokiaľ vločky nezmäkli a nevznikla mi pomerne hustá kaša.
Vrch kaše môžete posypať ešte trochou maku a pokvapkať s citrónom.
Dobrú chuť.