Banánovo-čučoriedkový crumble
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
40 minút
1 porcia obsahuje:
372 kcal
53 g sacharidov
7 g tuku
8 g bielkovín
Popis:
Raňajky alebo dezert? Zvoľte podľa seba, u mňa to boli tento krát raňajky.Naštartujte svoj deň týmito horúcimi raňajkami, ktoré uspokoja vaše chute na maximum. Spodok misky horúce ovocie, ktoré pokrýva chrumkavá ovsená pokrievka s vôňou škorice a vanilky.Potrebujem k tomu povedať ešte viac ? áno! Je to oveľa lepšie, ako to znie. Sľubujem! Využite vašu fantáziu. Ovocie môžete obmieňať podľa vlastnej chuti, taktiež orechy, pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové vločky, možnosti sú nekonečné! Ja som mala chuť na kombináciu banánov a čučoriedok. Mala som pocit, ako keby som jedla nejaký koláč.Aj vaša rodina si ho zamiluje! ;)
Suroviny:
Crumble:
1
ČL
mletá škorica
1
PL
med/javorový sirup/agave
3/4
šálky
ovsené vločky
1
ČL
kokosový olej
1
ČL
vanilkový extrakt
1
PL
kokosová múka
1
ČL
voda
1-2
PL
orechov podľa chuti
štipka
-
muškátový oriešok
Ovocie:
1
ČL
mletá škorica
1 a 1/2
šálky
čučoriedky
2
ks
rozpučený banán
Postup:
Ovocie – V miske som si zmiešala rozpučené banány, čučoriedky, škoricu a dala nachvíľku bokom.
Crumble – V jednej miske som si zmiešala suché suroviny a v druhej mokré suroviny. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a rukami premiešala, dokiaľ sa mi nespravili malé hrudky.
Do dvoch misiek som rozdelila ovocnú zmes a vrch posypala ovsenou zmesou. Nakoniec som vrch posypala ešte škoricou a orechmi.
Piekla som pri 180 stupňoch 20-30 minút, dokiaľ vrch nebol pekne chrumkavý a zlatý.
Dobrú chuť! 🙂