Raw čokoládový chia puding/mousse
Info:
Úvod:
Ch-ch-ch-chia! Chia semienka všade! 😛 V poslednej dobe ich konzumujem dosť často, ale ani sa nečudujem, pre ich blahodarne účinky pre náš organizmus. Tieto semienka sú veľmi výživné, na to, aké sú malinké. 😉
Sú bohaté na vlákninu, omega – 3 mastné kyseliny (viac ako ryby), taktiež na bielkoviny, železo (3x viac ako špenát) a antioxidanty. Sú ľahko stráviteľné, takže napríklad ako ľanové semienka ich nemusíte ani drviť. Navyše neobsahujú lepok a nabijú vás maximálnou energiou! Výborný, krémový, výživný raw puding! Chutí ako roztápajúca sa čokoládová zmrzlina.
Je dôležité ho nechať odpočívať v chladničke aspoň 3-4 hodiny, pretože vtedy chia semienka pracujú a vytvoria tzv. gél a požadovanú konzistenciu. Najlepšie je ho pripraviť večer a pustiť sa do neho ráno. 😉
Suroviny:
Postup:
Všetky suroviny som jednoducho vymiešala v miske (alebo v sklenenej nádobe s viečkom) a dala odpočívať cez noc do chladničky. Ráno som už len vybrala a pustila sa do neho. 😉
Posypať môžete strúhaným kokosom, ozdobiť banánom…Fantázia neobmedzená.
Dobrú chuť! 🙂