
Jarná tvarohovo-reďkovková nátierka
Info:
Úvod:
Patríte k milovníkom čerstvej reďkovky priamo zo záhrady ako my? 🙂 Konečne tu máme jar a naše záhrady sa prebúdzajú. Táto rúžová koreňová zelenina má veľa prínosov pre naše zdravie! Je chutná a zároveň liečivá. Zásobí nás vysokým množstvom vitamínu C a B. Okrem vysokého podielu vody obsahuje veľa minerálnych látok ako fosfor, vápnik, draslík, železo, zinok a síru. Ďalej majú blahodarne účinky na naše trávenie a obsahujú zanedbateľné množstvo kalórií! 😉
Skúste si pripraviť chrumkavé reďkovky aj na tento spôsob. Jemná, výživná a mierne pikantná nátierka plná bielkovín a vitamínov.
Celá nátierka obsahuje len 3g TUKU a zanedbateľné množstvo sacharidov! Odporúčam si ju vychutnať ráno na celozrnnej hrianke. 😉

Suroviny:
Postup:
Reďkovky som si očistila a nakrájala na tenké kolieska. Reďkovku spolu s nakrájanou pažítkou som si pridala do misky, mierne dochutila soľou a nechala odpočívať aspoň 10 minút (aby sa reďkovka zbavila prebytočnej vody).
Zatiaľ vedľa v ďalšej miske som si zmiešala tvaroh, jogurt, šťavu z citróna a čierne korenie. Potom som reďkovku zbavila prebytočnej vody a vmiešala do pripravenej tvarohovej zmesi.
Nátierku je najlepšie dať odpočívať na 30 minút do chladničky, ale nič sa nestane ak ju budete konzumovať ihneď. Servírujte na opečenej celozrnnej hrianke a vrch môžete dozdobiť ešte čerstvou pažítkou.
Dobrú chuť!