Probiotické overnight vločky s arašidovým maslom a jablkom
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
5 minút
1 porcia obsahuje:
320 kcal
49 g sacharidov
10 g tuku
13 g bielkovín
Popis:
Chcete zvýšiť pravdepodobnosť dlhšieho a zdravšieho života? áno? Pite kefír!Prednedávnom som dostala od známych kefírovú tibetskú hubu, ktorá umožňuje tento kefír si vyrobiť v pohodlí domova. Nie je na tom nič zložité, treba si len zohnať tento zázrak domov a začať s výrobou. ;) Odporúčam ho piť hlavne ľuďom, ktorí majú problémy so žalúdkom. Navyše veľa chorôb súvisí so zlým trávením a zápchami.Kefír je pomerne kyslý. Nemusíte ho piť len tak samotný, jeho využitie je všestranné. A toto je jeden spôsob, ako si pripraviť kefír chutne-s javorovým sirupom, jabĺčkom, chia semienkami a arašidovým maslom! Je veľmi jednoduchý a chutný. Zasýti až do obeda.Využite vašu fantáziu a skombinujte chute od výmyslu sveta.Aj keď sa vám túto tibetskú hubu nepodarí zohnať, kefír sa dá zakúpiť už kdekoľvek. ;)
Suroviny:
Vločky:
1/3
šálky
ovsené vločky
1
ČL
vanilkový extrakt
1
ČL
chia semienka
1
PL
javorový sirup
2/3
šálky
kefír
Na dokončenie:
1/2-1
PL
arašidové maslo
nakrájaného na kocky
-
1/2 jablka
Postup:
Večer do sklenenej nádoby som pridala všetky suroviny na vločky, dôkladne premiešala a uzavrela. Nádobu som uložila do chladničky a nechala pôsobiť cez noc.
Ráno som vločky zo sklenenej nádoby premiestnila do misky a vrch dozdobila jabĺčkom a arašidovým maslom.
Dobrú chuť. 🙂